Burrata ja paahdetut tomaatit
Italialainen burrata-juusto hurmaa. Tuhtia juustoa ei kannata kuumentaa. Kuumentaessa sen keskeltä valuva rakenne menee hukkaan.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 500gerilaisia tomaatteja
- 4valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3rkloliiviöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 150grucolaa
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 2Burrata-juustoa
- 1rklPirkka balsamiviinietikkaa
Tarjoiluun
- paahdettua leipää
Valmistus
alle 30 min- Laita tomaatit ja valkosipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 10-15 min. Anna jäähtyä.
- Laita rucolat ja basilikan lehdet tarjoiluastiaan ja asettele päälle tomaatit, revitty burrata ja oliivit. Lorauta päälle balsamiviinietikkaa. Tarjoile salaatin kanssa paahdettua leipää.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ehdottomasti tekisin, mutta miksei juusto löydy valikoimistanne?
Pial, kiitos viestistä! Pahoittelen, ettei burrata-juustoa ole löytynyt myymälästä. Tuotetoiveen voi esittää omaan lähikauppaan tällä lomakkeella: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/k-kaupassa/ehdotuksestasi-k-kaupan-hyllylle. Halutessasi voi myös korvata burratan toisella juustolla. Tässä linkki hyvään vaihtoehtoon: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-parh-bufala-mozzarella-220g125g-6410405081261