Chocolate pancakes eli suklaapannukakutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Chocolate pancakes eli suklaapannukakut

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Amerikkalaisissa pannukakuissa maistuu nyt mantelimaito ja suklaa. Lämpimät pannukakut tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa.

    Ainekset

    4–6 annosta
    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 1/2 dl
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    öljyä
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    kaakaojauhetta
    tai
    3–4 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    soodaa
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1 ps (150 g)
     
    tai

    Lisäksi

     
    vaniljajäätelöä
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 146 kJ / 274 kcal
    Rasva
    13,2 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    31,4 g
    josta sokereita
    12,5 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Vatkaa munat, mantelijuoma, ranskankerma ja öljy keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan erissä hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon lopuksi suklaahiput.

    Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 dl pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.

    Paista keskilämmöllä molemmilta puolilta noin 3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat kypsyneet sisältä.

    Tarjoa pannukakut lämpiminä vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kanssa.