Cokiskinkku
Mitä jos yhdistäisit tänä jouluna Coca-Colan ja joulukinkun? Colajuomasta syntyy ihanan siirappinen ja makean suolainen pinta kinkulle. Noin 1,50€/annos.*
- n. 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
n. 10 annosta
- 1(n. 1,5-3 kg)Pirkka Parhaat viljaporsaan herkkukinkku (pakaste)
Colakastike
- 5dlCoca-Colaa (ei zero)
- 1dlfariinisokeria
- 1rklPirkka Dijon-sinappia
- 1tlsoijakastiketta
- 1/4tlmustapippuria
- 1rkltummaa suurustetta (Maizena)
Valmistus
yli 60 min- Anna kinkun sulaa pakkauksessaan noin 2 vuorokautta jääkaapissa. Ota kinkku huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 °C uuniin laitettaessa.
- Poista kinkku pakkauksesta ja nosta ritilälle uunipannun päälle kamarapuoli ylöspäin. Kaada uunipannulle vettä. Lisää vettä tarvittaessa paiston aikana. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä kinkkua 100-125 asteessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75−80 °C. Aikaa kuluu noin 1½ tuntia/kg. Jäähdytä kinkku.
- Mittaa kastikkeen ainekset reilun kokoiseen kattilaan. Kastike kuohuu keittämisen alussa. Keitä samalla sekoitellen noin 25 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt kasaan ja jäljellä on noin kolmasosa. Lisää tumma suuruste ja keitä vielä muutama minuutti kunnes kastike on siirappimaisen paksua.
- Poista verkko, nahka ja enin rasva jäähtyneestä kinkusta. Voit tarvittaessa siistiä kinkun pintaa veitsellä. Leikkaa kinkun pintaan kevyesti ristikkokuvio veitsellä.
- Paista kinkkua 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Sivele puolet glaseerauskastikkeesta kinkun pinnalle paiston jälkeen. Sivele toinen kerros kastiketta juuri ennen tarjoilua. Jos kastike on liian paksua, lämmitä sitä varovasti liedellä.
Tiesitkö että...
Colakastikkeen keittoaika on pidempi jos valmistat kastiketta suuremman määrän, esimerkiksi isompaa joulukinkkua varten. Tuplamäärä kastiketta keittyy kasaan noin tunnissa. Katso myös vinkit joulukinkun paistoon. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Esim ribseille tehtävässä Cola marinaadissa olen hylännyt Cola juoman ja vaihtanut sen Hartwallin perinteiseen Omenalimonaadiin. Tulee parempi. Saman tekisin tässä ohjeessa.
Tampereen kinkku, puolet glaseerauskastikeesta sivellään kinkun pinnalle paiston jälkeen. Toinen kerros kastiketta lisätään juuri ennen tarjoilua. Ohjetta tarkennettu.
Niin siis vedetäänkö toi colaglaseeraus päälle ennen loppu-uunia 225c 10min vai vaan uunin jälkeen vaan päälle? Ohje kohta 6. epäselvä kun uuni ensin kirjoitetaan.