
Vaniljapullat
- Annosmäärä20 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Resepti: Sirpa Talka
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 kpl
Pullataikina | |
---|---|
3 dl | maitoa tai |
30 g | hiivaa tai |
1 | kananmuna tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 dl | ruokokidesokeria tai |
1 1/2 tl | kardemummaa tai |
100 g | leivontamargariinia tai voita tai |
8 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
Vaniljakiisseli | |
4 dl | maitoa tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 973 kJ / 232 kcal |
Rasva | 6,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 36,2 g |
josta sokereita | 11 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaniljakiisseli: Mittaa vaniljakiisselin ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä ja mausta seos vaniljasokerilla.
Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot sekä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pyöritä takinasta pikkupullia. Kohota niitä liinan alla puolisen tuntia. Paina kohonneen pullan keskusta alas, sipaise reunat kananmunalla ja täytä kuoppa vaniljakiisselillä. Paista 220-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.