Croque monsieur
Croque monsieur eli ranskalaiset lämpimät kinkku-juustoleivät ovat syntisen hyviä. Maukas gruyère-juusto ja béchamel-kastike kruunaavat kuorrutetut leivät. Noin 1,70€/annos.
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 12palaaisoa paahtoleipää (esim. Fazer Paahto Viisi viljaa)
- 35gvoita
- 1/2dlvehnäjauhoa
- 3 1/2dlmaitoa
- pieni ripausjauhettua muskottipähkinää
- 1pkt(200 g)Pirkka suomalaista savusaunakinkkua
Valmistus
alle 30 min- Aseta 6 leipäpalaa leivinpaperin päälle pellille ja sivele ne sinapilla. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
- Lisää maito muutamassa erässä koko ajan kunnolla kierrevatkaimella sekoittaen, jotta vältyt paakuilta. Keitä pari minuuttia edelleen sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää puolet juustosta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta muskottipähkinällä.
- Jaa kinkkuviipaleet leiville ja sivele kinkun päälle juustokastiketta. Lisää toiset leivät kansiksi ja kuorruta lopulla kastikkeella. Ripottele leiville loppu juustoraaste.
- Kuorruta 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nosta lopuksi ylätasolle ruskistumaan 1-2 minuutiksi.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Jättäisin vehnäjauhot ja maidon pois, lisäisin muutaman kananmunan niiden tilalle.