• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Dukkah-uunilohi

Dukkah-uunilohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 193 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(625 g)Pirkka kirjolohifilee, ruodoton (sis. suolaa 1 %)
    • n. 2rklsitruunanmehua

Dukkah-seos

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Paahda manteleita, pähkinöitä, seesamin- ja korianterinsiemeniä kuumassa pannussa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kaada seos monitoimikoneen kulhoon ja lisää juustokumina, suola sekä sokeri. Hienonna tasaiseksi.
  2. Nosta lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta sitruunanmehulla. Levitä dukkah-seos lohen pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Koristele lohi esimerkiksi tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa lisäksi riisiä tai perunoita ja salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Dippaa pala vaaleaa leipää ensin oliiviöljyyn sitten dukkahiin ja nauti.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö per 100 g

  • 193 kcal808 kJ
  • Proteiinia13,8 g
  • Hiilihydraatteja3,04 g
  • Rasvaa14,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua