K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Espanjalainen mantelitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Espanjalainen mantelitorttu

Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa. Noin 1,30 €/annos*

10 annostayli 60 min370 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
  2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
  3. Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomu­sokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 100g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia 9 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,15/kpl
    21,50/kg
  • Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    1,45/kpl
    29,00/kg
  • Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Meira Mantelijauhe 80g pussi
    2,59/kpl
    32,37/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,85/kpl
    10,28/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,38/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,46/kpl
    1,69/kg
  • Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    2,39/kpl
    79,67/l
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    2,09/kpl
    20,90/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    1,79/kpl
    35,80/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Meira Mantelilastu 50g pussi
    1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,65/kpl
    5,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille48 arvostelua
  • Slr23.3.2020

    Voiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.

  • K-Kuluttajapalvelu23.3.2020

    Sir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.