Espanjalainen mantelitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Espanjalainen mantelitorttu

Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa. Noin 1,30 €/annos*

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 370 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
  2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
  3. Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
  4. Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomu­sokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 100g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia 9 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Meira Mantelijauhe 80g pussi
    2,59/kpl32,38/kg
  • Sallinen mantelijauhe 800g
    Sallinen mantelijauhe 800g
    15,90/kpl19,88/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,43/kpl2,29/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,58/kpl3,49/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    1,90/kpl9,50/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,27/kpl1,00/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,43/kpl1,59/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    1,36/kpl4,99/kg
  • Klementiini
    Klementiini
    0,20/kpl1,79/kg
  • Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    2,15/kpl71,67/l
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    1,99/kpl19,90/kg
  • Meira Mantelilastu 160g
    Meira Mantelilastu 160g
    4,59/kpl28,69/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Meira Mantelilastu 50g pussi
    1,85/kpl37,00/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,59/kpl5,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua
  • Slr23.3.2020

    Voiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.

  • K-Kuluttajapalvelu23.3.2020

    Sir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.