Espanjalainen mantelitorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
4 pientä | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 ps (à 100 g) | tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
Lisäksi | |
---|---|
2 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 1/2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
4 | klementiiniä tai mandariinia tai |
1 rkl | sokeria tai |
(2–3 tippaa | karvasmanteliaromia) tai |
1/2 dl | tai |
tomusokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomusokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(127 arvostelua)
- yli 60 min4,7(53 arvostelua)
- yli 60 min4,0(160 arvostelua)
- yli 60 min4,3(15 arvostelua)
- yli 60 min3,7(19 arvostelua)
- yli 60 min3,9(21 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(84 arvostelua)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,9 (52 arvostelua)
- Slr2 vuotta sittenVoiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.