Espanjalainen mantelitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Espanjalainen mantelitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
4 pientä
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 ps (à 100 g)
 
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai

Lisäksi

2 dl
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 1/2 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai
4
 
klementiiniä tai mandariinia
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
(2–3 tippaa
 
karvasmanteliaromia)
tai
1/2 dl
 
tai
 
tomusokeria
tai

Valmistus

yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomu­sokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    2,19/kpl
    12,17/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    2,69/kpl
    89,67/l
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    1,99/kpl
    39,80/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Meira Mantelilastu 50g pussi
    1,89/kpl
    37,80/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,55/kpl
    3,10/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,89/kpl
    5,78/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    2,39/kpl
    11,95/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,62/kpl
    2,29/kg
  • Jaffa Appelsiini kg
    Jaffa Appelsiini kg
    0,80/kpl
    2,95/kg
  • Appelsiini
    Appelsiini
    0,48/kpl
    1,79/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (52 arvostelua)

  • Slr
    2 vuotta sitten
    Voiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Sir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.