Hyppää sisältöön
Espanjalainen mantelitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Espanjalainen mantelitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
4 pientä
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 ps (à 100 g)
 
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai

Lisäksi

2 dl
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 1/2 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai
4
 
klementiiniä tai mandariinia
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
(2–3 tippaa
 
karvasmanteliaromia)
tai
1/2 dl
 
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 466 kJ / 350 kcal
Rasva
22,8 g
josta tyydyttynyttä
7,7 g
Hiilihydraatit
26,2 g
josta sokereita
25 g
Proteiini
8,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomu­sokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 1,59/kpl
    15,90/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    9,94/kg
  • Appelsiini luomu
    Hinta n. 1,07/kpl
    4,29/kg
  • Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30ml
    Hinta 2,79/kpl
    93,00/l
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Pirkka Luomu appelsiini
    Hinta n. 0,80/kpl
    3,19/kg
  • Appelsiini
    Hinta n. 0,80/kpl
    2,95/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (57 arviota)

  • Slr
    4 vuotta sitten
    Voiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Sir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.