Espanjalainen mantelitorttu
Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa. Noin 1,30 €/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
- 370 kcal / annos (100g)
Ainekset
10 annosta
- 4pientäkananmunaa
- 2dlsokeria
- 2ps(à 100 g)Pirkka mantelijauhetta
- 1sitruunan raastettu kuori
Lisäksi
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1 1/2tlappelsiininkuorta raastettuna
- 4klementiiniä tai mandariinia
- 1rklsokeria
- (2-3 tippaakarvasmanteliaromia)
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
- Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
- Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomusokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 370 kcal1 550 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja27 g
- Rasvaa26 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.
Sir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.