Espanjalainen mantelitorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Espanjalainen mantelitorttu

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
4 pientä
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 ps (à 100 g)
 
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai

Lisäksi

2 dl
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 1/2 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai
4
 
klementiiniä tai mandariinia
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
(2–3 tippaa
 
karvasmanteliaromia)
tai
1/2 dl
 
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 466 kJ / 350 kcal
Rasva
22,8 g
josta tyydyttynyttä
7,7 g
Hiilihydraatit
26,2 g
josta sokereita
25 g
Proteiini
8,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.

Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.

Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomu­sokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 1,59/kpl
    15,90/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (55 arviota)

  • Slr
    4 vuotta sitten
    Voiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Sir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.