Espanjalainen mantelitorttu
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Espanjalainen mantelitorttu tehdään mantelijauheesta. Gluteeniton kakku tarjotaan raikkaan sitrusvaahdon kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
4 pientä | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 ps (à 100 g) | tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
Lisäksi | |
---|---|
2 dl | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 1/2 tl | appelsiininkuorta raastettuna tai |
4 | klementiiniä tai mandariinia tai |
1 rkl | sokeria tai |
(2–3 tippaa | karvasmanteliaromia) tai |
1/2 dl | tai |
tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 466 kJ / 350 kcal |
Rasva | 22,8 g |
josta tyydyttynyttä | 7,7 g |
Hiilihydraatit | 26,2 g |
josta sokereita | 25 g |
Proteiini | 8,8 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reuna. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kokeile tortun kypsyys. Torttu saa jäähtyä hieman ennen vuoan poistamista.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta appelsiininkuorella. Paloittele kuoritut ja lohkotut sitrukset. Sekoita sitruspalat vaahtoon. Mausta seos sokerilla ja halutessasi karvasmanteliaromilla.
Paahda mantelilastut kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi.
Tarjoa sitrusvaahto erikseen kulhosta. Koristele kakun pinta tomusokerilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Appelsiini luomuHinta n. 1,07/kpl4,29/kg
- Dr. Oetker Karvasmanteliaromi 30mlHinta 2,79/kpl93,00/l
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenValio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,80/kpl2,95/kg
- Meira Mantelilastu 50g pussiHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Dr. Oetker Mantelilastu 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(143 arviota)
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- yli 60 min4,1(19 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min3,8(77 arviota)
- yli 60 min4,1(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (57 arviota)
- Slr4 vuotta sittenVoiko mantelitortun kohotukseen käyttää leivinjauhetta, tai soodaa? Ei noussut niin hyvin, kuin ohjelmassanne.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSir, kakun kuohkeuden taustalla on muna-sokerivaahdon huolellinen vaahdotus sekä se, että mantelijauhe ja sitruunankuori sekoitetaan mahdollisimman nopeasti ja ilmavasti vaahtoon. Jos taikinaa sekoitetaan tässä vaiheessa liikaa, kärsii taikinan ilmavuus ja kakun rakenne voi jäädä toivottua tiiviimmäksi. Halutessaan taikinaan voi käyttää pienen määrän (noin 1 tl) leivinjauhetta.