• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Fenkoli-greippisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fenkoli-greippisalaatti

Pikkelöity fenkoli ja sipuli tuovat makua salaattiin. Salaatti sopii mainisti kalaruokien lisäkkeeksi. Kokeile fenkolin parina myös muita sitruksia. Noin 2,00€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Pikkelöintiliemi

    • 1dlvalkoviinietikkaa
    • 1dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa fenkolista kanta ja poista tarvittaessa huonot kohdat. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja viipaloi salottisipulit.
  2. Keitä pikkelöintiliemen ainekset, anna jäähtyä hetki ja kaada fenkoleiden ja sipuleiden päälle. Nosta jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
  3. Leikkaa greipit kalvottomiksi lohkoiksi. Leikkaa pestyistä retiiseistä päät pois ja viipaloi ohuiksi.
  4. Levitä salaatti laakealle vadille, kääntele joukkoon oliiviöljy ja asettele muut ainekset salaatille. Lisää fenkoli-sipuliseos ilman pikkelöintilientä. Tarjoa esimerkiksi grillatun kirjolohen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua