Fenkoli-sitrussalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fenkoli-sitrussalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kokeile raikasta fenkoli-sitrussalaattia paistetun lampaan lisäkkeenä. Salaatti sopii mainiosti myös paistetun kalan kanssa tarjottavaksi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1/2 (200 g)
 
tuore fenkoli
tai
2 rkl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 (40 g)
 
punasipuli
tai
8
 
klementiiniä tai muuta siemenetöntä pikkusitrusta
tai
1/2 dl
 
tuoretta minttua
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
370 kJ / 89 kcal
Rasva
4,6 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
8,7 g
josta sokereita
8,5 g
Proteiini
0,9 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Halkaise fenkoli, poista kovat varrentyngät ja kanta. Puhdista lehtityvien välit juoksevalla vedellä. Leikkaa fenkoli poikittain lehdenohuiksi viipaleiksi.

Sekoita öljy, suola ja pippuri kulhossa. Lisää fenkolisuikaleet ja anna marinoitua.

Halkaise punasipuli, vedä kuoret pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori klementiinit ja poista valkoinen osa huolellisesti. Leikkaa puolet klementiineistä ohuiksi viipaleiksi ja irrottele loput 4 lohkoiksi. Hienonna tuore minttu.

Sekoita punasipulit, klementiinit, minttu ja oliivit fenkolin joukkoon. Nostele ainekset varovasti sekaisin. Lusikoi salaatti tarjolle laakealle vadille ja tarjoa alkusalaattina tai pihvin lisäkkeenä.