• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Fenkoli-sitrussalaatti

Kokeile raikasta fenkoli-sitrussalaattia paistetun lampaan lisäkkeenä. Salaatti sopii mainiosti myös paistetun kalan kanssa tarjottavaksi.
Fenkoli-sitrussalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 150 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 1/2(200 g)tuore fenkoli
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2(40 g)punasipuli
    • 8klementiiniä tai muuta siemenetöntä pikkusitrusta
    • 1/2dltuoretta minttua

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise fenkoli, poista kovat varrentyngät ja kanta. Puhdista lehtityvien välit juoksevalla vedellä. Leikkaa fenkoli poikittain lehdenohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita öljy, suola ja pippuri kulhossa. Lisää fenkolisuikaleet ja anna marinoitua.
  3. Halkaise punasipuli, vedä kuoret pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori klementiinit ja poista valkoinen osa huolellisesti. Leikkaa puolet klementiineistä ohuiksi viipaleiksi ja irrottele loput 4 lohkoiksi. Hienonna tuore minttu.
  4. Sekoita punasipulit, klementiinit, minttu ja oliivit fenkolin joukkoon. Nostele ainekset varovasti sekaisin. Lusikoi salaatti tarjolle laakealle vadille ja tarjoa alkusalaattina tai pihvin lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille