Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Rosmariinileipä ja vuohenjuustoleviteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rosmariinileipä ja vuohenjuustolevite

Rosmariinileipä ja vuohenjuustolevite maistuvat salaatin tai keiton kanssa.

Ainekset

10–15 viipaletta

    Taikina

      • 2 1/2dlmaitoa
      • 1ps(11 g)kuivahiivaa
      • 1dlkaurahiutaleita
      • 3/4tlsuolaa
      • 2tlrosmariinia
      • 2rkljuoksevaa hunajaa
      • 1/2dloliiviöljyä
      • 1kananmuna
      • 3dlhiivaleipävehnäjauhoja
      • n. 3dlvehnäjauhoja
      • 5paprika- tai sitruunatäytteistä vihreää oliivia

    Vuohenjuustolevite

      • 1rs(150 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
      • 1/2tlk(à 250 g)maitorahkaa
      • 2tljuoksevaa hunajaa
      • mustapippuria
      • persiljaa

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (42-asteiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva ja hieman jauhoja. Lisää kaurahiutaleet, suola, rosmariini, hunaja, oliiviöljy ja muna. Alusta loput jauhot vähitellen. Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
    2. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (tilavuus 2 l) oliiviöljyllä. Pane vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperikaistaleet.
    3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta vuoan mittainen tanko ja nosta se vuokaan. Ripottele pinnalle jauhoja ja paina koristeeksi muutama oliivinpuolikas. Kohota liinan alla 20–30 minuuttia.
    4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Rosmariinileipä saa jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä leipä ritilällä.
    5. Sekoita vuohenjuustolevitteen aineet keskenään. Pidä levite jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille1 arvostelu