Feta-lihamureke
Feta-lihamureke on kuin laiskan lihapullat: makua tulviva mureke ja tomaattikastike kypsyvät samassa vuoassa. Isosta annoksesta riittää huomisellekin. Noin. 2,50€/annos.*
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2pkt(à 400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 3kananmunaa
- 2viipalettakuivahtanutta paahtoleipää
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1/2ruukkuapersiljaa hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rkloliiviöljyä
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
Tomaattikastike
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 2valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 1/2tlsokeria
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1/2ruukkuapersiljaa
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Pane jauheliha ja kananmunat kulhoon. Murusta leipä ja feta joukkoon. Lisää persilja, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset uunivuoassa.
- Muotoile jauhelihamassa kostutetuin käsin murekkeeksi ja nosta kastikkeeseen. Voitele pinta öljyllä. Lisää tomaatit kastikkeen päälle.
- Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes mureke on kypsä ja hieman ruskistunut.
- Koristele ruoka hienonnetulla persiljalla ja fetamurulla. Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tarvitsee ainakin kymmenen minuuttia lisää kypsymisaikaa, muuten maistuva ruoka.
Helppo ja hauska valmistaa