Feta-lihamureke
Feta-lihamureke on kuin laiskan lihapullat: makua tulviva mureke ja tomaattikastike kypsyvät samassa vuoassa. Isosta annoksesta riittää huomisellekin. Noin. 2,50€/annos.*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2pkt(à 400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 3kananmunaa
- 2viipalettakuivahtanutta paahtoleipää
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1/2ruukkuapersiljaa hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rkloliiviöljyä
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
Tomaattikastike
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 2valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 1/2tlsokeria
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1/2ruukkuapersiljaa
- 1/2pkt(à 200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Pane jauheliha ja kananmunat kulhoon. Murusta leipä ja feta joukkoon. Lisää persilja, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset uunivuoassa.
- Muotoile jauhelihamassa kostutetuin käsin murekkeeksi ja nosta kastikkeeseen. Voitele pinta öljyllä. Lisää tomaatit kastikkeen päälle.
- Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes mureke on kypsä ja hieman ruskistunut.
- Koristele ruoka hienonnetulla persiljalla ja fetamurulla. Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.
Kommentoi
Olen tehnyt tätä monesti ja melkein taju meinaa lähteä syödessä miten hyvää tämä on!!! 😄 Ei ollut balsamiviinietikkaa, mutta eipä vaikuttanut makuun mitenkään.
Tarvitsee ainakin kymmenen minuuttia lisää kypsymisaikaa, muuten maistuva ruoka.
Helppo ja hauska valmistaa