• Erityisruokavaliot

Täytetty lihamureke

Täytetty lihamureke
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Täyte:

    • 1pkt(150 g)pekonia
    • 2rs(à 170 g)herkkusieniä
    • 2eriväristä paprikaa
    • purjosipulia
    • 1tlyrttisuolaa
    • 1tlpaprikajauhetta
    • 1tloreganoa
    • 1tltimjamia

Mureke:

    • 2sipulia
    • 10gvoita tai margariinia
    • 1dlkorppujauhoja
    • 2dlvichyä, vettä tai kermaa
    • 1 1/2-2tlsuolaa
    • 1tlpippurimaustetta
    • 2kananmunaa
    • 1kgnaudan jauhelihaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Täyte: Pilko pekoni, puhdistetut sienet, paprikat ja purjosipuli. Kuumenna paistinpannu ja ruskista pekonikuutiot pannussa. Lisää kasvikset ja pehmitä niitä noin 5 minuuttia. Mausta.
  2. Mureke: Kuori ja silppua sipuli. Ruskista sipulisilppu.
  3. Mittaa korppujauhot sekoituskulhoon ja sekoita neste joukkoon. Anna turvota hetken aikaa. Lisää ruskistetut sipulit, mausteet, kananmunat ja jauheliha. Sekoita mureketaikinaksi.
  4. Repäise alumiinifoliosta reilun kokoinen pala, voitele se kasvisöljyllä ja taputtele mureketaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi folion päälle. Levitä täyte levylle ja kääri mureke foliota apuna käyttäen rullalle. Kiedo folio tiukasti murekerullan ympärille.
  5. Kypsennä uunissa 200 º C noin 45 minuuttia. Ota rulla uunista ja anna sen olla paketissa vielä ainakin 15 minuuttia ennen kuin viipaloit murekkeen. Tarjoa esim. kasvisten ja perunasoseen kanssa. Voit valmistaa murekkeen myös vuoassa. Laita silloin murketaikina ja täyte kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaa.

Kommentoi

Arvosana reseptille