• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Lohi-äyriäispaellaReseptin teki kumppani

Lohi-äyriäispaella

Kala-äyriäispaella on Espanjan tunnetuin ruoka. Sen suomalainen versio tehdään lohesta.

  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-5 annosta
    • 300glohifileetä
    • 5dlkalalientä
    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 6aurinkokuivattua tomaattia
    • 2rkloliiviöljyä
    • 4dlpitkäjyväistä riisiä
    • 1tlkurkumaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 3dlvalkoviiniä
    • 3dlkalan haudutuslientä
    • 1ps(200 g)pakasteherneitä
    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1pkt(450 g)Pirkka sinisimpukoita (kuorellisia, pakaste)
    • 1pkt(300 g)Pirkka venussimpukoita

Lisäksi

    • sitruunalohkoja
    • tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta nahka ja kuutioi kala. Kuumenna kattilassa kalaliemi kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja kumoa kalapalat kuumaan liemeen kypsymään. Peitä kannella.
  2. Kuori ja kuutioi sipulit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna isolla pannulla öljy. Nosta joukkoon sipulit, tomaatit, riisi ja mausteet. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää joukkoon viini ja 3 dl kalan haudutuslientä. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää kalan haudutuslientä puoli desiä kerrallaan.
  3. Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon sulatetut, valutetut herneet, katkaravut ja simpukat. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi valutetut lohikuutiot, mutta älä sekoita enää, jotta kala ei hajoa. Peitä hetkeksi kannella, jotta herneet ja äyriäiset kuumenevat.
  4. Tarjoa suoraan padasta sitruunalohkojen ja hienonnetun persiljan kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua