Lohi-äyriäispaella
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
300 g | lohifileetä tai |
5 dl | kalalientä tai |
1 | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
6 | aurinkokuivattua tomaattia tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
4 dl | pitkäjyväistä riisiä tai |
1 tl | kurkumaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
3 dl | valkoviiniä tai |
3 dl | kalan haudutuslientä tai |
1 ps (200 g) | pakasteherneitä tai |
1 ps (180 g) | Pirkka katkarapuja (pakaste) tai |
1 pkt (450 g) | Pirkka sinisimpukoita (kuorellisia, pakaste) tai |
1 pkt (300 g) | Pirkka venussimpukoita tai |
Lisäksi | |
---|---|
sitruunalohkoja tai | |
tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
Poista lohesta nahka ja kuutioi kala. Kuumenna kattilassa kalaliemi kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja kumoa kalapalat kuumaan liemeen kypsymään. Peitä kannella.
Kuori ja kuutioi sipulit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna isolla pannulla öljy. Nosta joukkoon sipulit, tomaatit, riisi ja mausteet. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää joukkoon viini ja 3 dl kalan haudutuslientä. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää kalan haudutuslientä puoli desiä kerrallaan.
Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon sulatetut, valutetut herneet, katkaravut ja simpukat. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi valutetut lohikuutiot, mutta älä sekoita enää, jotta kala ei hajoa. Peitä hetkeksi kannella, jotta herneet ja äyriäiset kuumenevat.
Tarjoa suoraan padasta sitruunalohkojen ja hienonnetun persiljan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakasteHinta 10,75/kpl26,88/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen herne 200g pakasteHinta 0,89/kpl4,45/kg
- Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka kurkuma 18g jauhettuHinta 0,59/kpl32,78/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Puljonki kalaliemi valmis 1lHinta 7,29/kpl7,29/l
- Pirkka katkaravut 180g MSC pakasteHinta 4,29/kpl23,83/kg
- Pirkka isot katkaravut 180g MSC pakasteHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Royal aurinkokuivattu tomaatti öljyssä 330g/200gHinta 4,55/kpl22,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Meira kurkuma maustepussi 60gHinta 1,39/kpl23,17/kg
- Plussa-etu −19 %Meira kurkuma 35g tölkki maustePlussa-kortillaEtuhinta 5,00/4 kpl35,71/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Touch of taste kalafondi 180mlHinta 2,99/kpl16,61/l
- Touch of taste hummerifondi 180mlHinta 2,99/kpl16,61/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(69 arviota)
- 30 - 60 min4,6(59 arviota)
- alle 15 min4,2(25 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min4,5(35 arviota)
Arvostele resepti
- AK1 vuosi sittenTein tällä reseptillä, riisin määrää vähensin, jotta mahtui pannuun. Oli hyvää.
- No cook6 vuotta sittenTestasin, ja oli todella herkullista!