Poista lohesta nahka ja kuutioi kala. Kuumenna kattilassa kalaliemi kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja kumoa kalapalat kuumaan liemeen kypsymään. Peitä kannella.
Kuori ja kuutioi sipulit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna isolla pannulla öljy. Nosta joukkoon sipulit, tomaatit, riisi ja mausteet. Kuullota sekoitellen muutama minuutti. Lisää joukkoon viini ja 3 dl kalan haudutuslientä. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jos neste uhkaa haihtua liikaa, lisää kalan haudutuslientä puoli desiä kerrallaan.
Kun riisi on lähes kypsää, lisää joukkoon sulatetut, valutetut herneet, katkaravut ja simpukat. Sekoita varovasti. Lisää lopuksi valutetut lohikuutiot, mutta älä sekoita enää, jotta kala ei hajoa. Peitä hetkeksi kannella, jotta herneet ja äyriäiset kuumenevat.
Tarjoa suoraan padasta sitruunalohkojen ja hienonnetun persiljan kanssa.
Royal Greenland Grönlantilaisia kuorellisia katkarapuja 90/120 1000g pakaste
12,15/kpl
Royal Greenland Kuorellisia katkarapuja 500g MSC pa
6,49/kpl12,98/kg
Pirkka sinisimpukka 450g pakaste
3,59/kpl7,98/kg
Sitruuna kg
0,49/kpl2,59/kg
Pirkka Luomu sitruuna
0,67/kpl3,99/kg
Pirkka suomalainen persilja 50g
2,19/kpl43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.
Kommentoi
Testasin, ja oli todella herkullista!