Arkiston aarre
Filomaljat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Ruokaisat filotaikinamaljat vaativat hieman aikaa valmistuakseen, mutta ovat taatusti näyttäviä ja maistuvia juhlaan kuin juhlaan.
Ainekset
12 kpl
- 6 arkkia, 1/2 pkt (à 450 g) filotaikinaa
- 1/2 dl öljyä
Lohitäyte kuuteen filomaljaan
- 1 pieni Pirkka syöntikypsä avokado
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1 pieni sipuli
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- jääsalaattia
- 100 g kylmäsavukirjolohta
- tilliä
Porotäyte kuuteen filomaljaan
- 100 g Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaistia
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kurpitsapikkelssiä
- jääsalaattia
- tuoretta rosmariinia tai persiljaa
Ravintosisältö
- Energia1 080 kJ / 258 kcal
- Rasva4,2 g
- josta tyydyttynyttä1,4 g
- Hiilihydraatit46,4 g
- josta sokereita2,2 g
- Proteiini7,6 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Ota filotaikina ajoissa sulamaan, sulamisaika on noin kaksi tuntia tai jääkaapissa yön yli. Voitele muffinipellin 12 vuokaa.
- Levitä taikinalevyt työpöydälle ja kääri puolet taikinalevyistä takaisin pakettiin kuivumisen estämiseksi. (Voit pakastaa nämä levyt halutessasi seuraavaa käyttöä varten tai valmistaa kaksinkertaisen määrän filomaljoja ja pakastaa ne valmiina.)
- Pane yksi taikinalevy työpöydälle ja sivele sille kevyesti öljyä. Nosta toinen levy päälle ja voitele sekin. Pane päälle vielä kolmas taikinakerros ja voitele. Leikkaa kolmikerroksisesta filolevystä taikinapyörällä kuusi neliötä (noin 16 x 18 cm). Painele ne muffinipellin vuokiin niin, että reunat jäävät röpelöisesti koholle toisiaan vasten.
- Toimi samoin kolmen jäljellä olevan taikinalevyn kanssa, niin saat pellillisen filomaljoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia, kunnes taikinareunat ovat saaneet hieman väriä ja filomaljan pohja tuntuu kovalta. Filomaljat säilyvät huoneenlämmössä kuvun alla muutaman päivän. Täytä tarvitsemasi määrä kerrallaan, jolloin ne säilyttävät rapeutensa.
- Lohitäyte: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra lusikalla hedelmäliha kulhoon. Kaada päälle sitruunanmehu ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita avokadososeen joukkoon crème fraîche, hienonnettu sipuli, suola ja mustapippuri.
- Revi salaatinlehdet puoliksi. Pane filomaljaan salaatinlehteä, lusikoi päälle avokadotäytettä ja rullaa päällimmäiseksi kylmäsavulohiviipale. Koristele tillillä.
- Porotäyte: Jätä kuusi poroviipaletta koristeluun ja kuutioi loput. Sekoita ne tuorejuuston ja kurpitsapikkelsin joukkoon. Pane filomaljan pohjalle salaatinlehteä, lusikoi päälle täytettä ja rullaa päällimmäiseksi poronpaistiviipale. Koristele tuoreella rosmariinilla tai persiljalla. Tarjoa filomaljat alkupalana tai esimerkiksi uudenvuodenaaton pikkusuolaisena.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(47 arviota)
- 30 - 60 min4,0(153 arviota)
- 30 - 60 min3,8(35 arviota)
- 30 - 60 min3,5(15 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(21 arviota)
- alle 15 min3,5(45 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min
- yli 60 min4,4(91 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (1 arvio)