Hyppää sisältöön
FilomaljatTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Filomaljat

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ruokaisat filotaikinamaljat vaativat hieman aikaa valmistuakseen, mutta ovat taatusti näyttäviä ja maistuvia juhlaan kuin juhlaan.

    Ainekset

    12 kpl
    • 6 arkkia, 1/2 pkt (à 450 g) filotaikinaa
    • 1/2 dl öljyä

    Lohitäyte kuuteen filomaljaan

    Porotäyte kuuteen filomaljaan

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 080 kJ / 258 kcal
    • Rasva
      4,2 g
    • josta tyydyttynyttä
      1,4 g
    • Hiilihydraatit
      46,4 g
    • josta sokereita
      2,2 g
    • Proteiini
      7,6 g
    • Suola
      1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Ota filotaikina ajoissa sulamaan, sulamisaika on noin kaksi tuntia tai jääkaapissa yön yli. Voitele muffinipellin 12 vuokaa.
    2. Levitä taikinalevyt työpöydälle ja kääri puolet taikinalevyistä takaisin pakettiin kuivumisen estämiseksi. (Voit pakastaa nämä levyt halutessasi seuraavaa käyttöä varten tai valmistaa kaksinkertaisen määrän filomaljoja ja pakastaa ne valmiina.)
    3. Pane yksi taikinalevy työpöydälle ja sivele sille kevyesti öljyä. Nosta toinen levy päälle ja voitele sekin. Pane päälle vielä kolmas taikinakerros ja voitele. Leikkaa kolmikerroksisesta filolevystä taikinapyörällä kuusi neliötä (noin 16 x 18 cm). Painele ne muffinipellin vuokiin niin, että reunat jäävät röpelöisesti koholle toisiaan vasten.
    4. Toimi samoin kolmen jäljellä olevan taikinalevyn kanssa, niin saat pellillisen filomaljoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia, kunnes taikinareunat ovat saaneet hieman väriä ja filomaljan pohja tuntuu kovalta. Filomaljat säilyvät huoneenlämmössä kuvun alla muutaman päivän. Täytä tarvitsemasi määrä kerrallaan, jolloin ne säilyttävät rapeutensa.
    5. Lohitäyte: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra lusikalla hedelmäliha kulhoon. Kaada päälle sitruunanmehu ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita avokadososeen joukkoon crème fraîche, hienonnettu sipuli, suola ja mustapippuri.
    6. Revi salaatinlehdet puoliksi. Pane filomaljaan salaatinlehteä, lusikoi päälle avokadotäytettä ja rullaa päällimmäiseksi kylmäsavulohiviipale. Koristele tillillä.
    7. Porotäyte: Jätä kuusi poroviipaletta koristeluun ja kuutioi loput. Sekoita ne tuorejuuston ja kurpitsapikkelsin joukkoon. Pane filomaljan pohjalle salaatinlehteä, lusikoi päälle täytettä ja rullaa päällimmäiseksi poronpaistiviipale. Koristele tuoreella rosmariinilla tai persiljalla. Tarjoa filomaljat alkupalana tai esimerkiksi uudenvuodenaaton pikkusuolaisena.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (1 arvio)