• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Filomaljat

Ruokaisat filotaikinamaljat vaativat hieman aikaa valmistuakseen, mutta ovat taatusti näyttäviä ja maistuvia juhlaan kuin juhlaan.
Filomaljat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 226 kcal / 100 g

Ainekset

12 kpl
    • 6arkkia, 1/2 pkt (à 450 g)filotaikinaa
    • 1/2dlöljyä

Lohitäyte kuuteen filomaljaan

Porotäyte kuuteen filomaljaan

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota filotaikina ajoissa sulamaan, sulamisaika on noin kaksi tuntia tai jääkaapissa yön yli. Voitele muffinipellin 12 vuokaa.
  2. Levitä taikinalevyt työpöydälle ja kääri puolet taikinalevyistä takaisin pakettiin kuivumisen estämiseksi. (Voit pakastaa nämä levyt halutessasi seuraavaa käyttöä varten tai valmistaa kaksinkertaisen määrän filomaljoja ja pakastaa ne valmiina.)
  3. Pane yksi taikinalevy työpöydälle ja sivele sille kevyesti öljyä. Nosta toinen levy päälle ja voitele sekin. Pane päälle vielä kolmas taikinakerros ja voitele. Leikkaa kolmikerroksisesta filolevystä taikinapyörällä kuusi neliötä (noin 16 x 18 cm). Painele ne muffinipellin vuokiin niin, että reunat jäävät röpelöisesti koholle toisiaan vasten.
  4. Toimi samoin kolmen jäljellä olevan taikinalevyn kanssa, niin saat pellillisen filomaljoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, kunnes taikinareunat ovat saaneet hieman väriä ja filomaljan pohja tuntuu kovalta. Filomaljat säilyvät huoneenlämmössä kuvun alla muutaman päivän. Täytä tarvitsemasi määrä kerrallaan, jolloin ne säilyttävät rapeutensa.
  5. Lohitäyte: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra lusikalla hedelmäliha kulhoon. Kaada päälle sitruunanmehu ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita avokadososeen joukkoon crème fraîche, hienonnettu sipuli, suola ja mustapippuri.
  6. Revi salaatinlehdet puoliksi. Pane filomaljaan salaatinlehteä, lusikoi päälle avokadotäytettä ja rullaa päällimmäiseksi kylmäsavulohiviipale. Koristele tillillä.
  7. Porotäyte: Jätä kuusi poroviipaletta koristeluun ja kuutioi loput. Sekoita ne tuorejuuston ja kurpitsapikkelsin joukkoon. Pane filomaljan pohjalle salaatinlehteä, lusikoi päälle täytettä ja rullaa päällimmäiseksi poronpaistiviipale. Koristele tuoreella rosmariinilla tai persiljalla. Tarjoa filomaljat alkupalana tai esimerkiksi uudenvuodenaaton pikkusuolaisena.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 226 kcal944 kJ
  • Proteiinia7,13 g
  • Hiilihydraatteja10,1 g
  • Rasvaa17,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille