Hyppää sisältöön
Tuulihatturulla lohitäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuulihatturulla lohitäytteellä

  • Annosmäärä16 viipaletta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Tuulihatturulla on helppo tarjottava erilaisiin kodin juhliin. Tuulihatturullan täytteeseen voit käyttää makusi mukaan esimerkiksi erilaisia kasviksia, kinkkua tai savuporoa.

    Ainekset

    16 viipaletta

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 259 kJ / 304 kcal
    • Rasva
      22,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,2 g
    • Hiilihydraatit
      15,4 g
    • josta sokereita
      1,6 g
    • Proteiini
      9,3 g
    • Suola
      1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.
    2. Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.
    3. Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.
    4. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (153 arviota)

    • Sulo
      5 kuukautta sitten
      Teen tätä joka vuosi joulupöytään
    • Julia
      1 vuosi sitten
      Mummo leipoi tätä. Sai paljon kehuja joulupöydässä!
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Pauli, voit hyvin tehdä tuulihatturullan jääkaappiin vetäytymään jo edellisenä päivänä.
    • pauli
      2 vuotta sitten
      Voiko rullan tehdä edellisenä päivänä valmiiksi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Katjusta, tuulihatturullan pakastamista ei ole K-Koekeittiöllä kokeiltu mutta sen voinee pakastaa ilman täytettä.
    • Katjuska
      4 vuotta sitten
      Voiko tuotteen pakastaa joko täytettynä tai pelkän tuulihattulevyn?