• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tuulihatturulla lohitäytteellä

Tuulihatturulla on helppo tarjottava erilaisiin kodin juhliin. Tuulihatturullan täytteeseen voit käyttää makusi mukaan esimerkiksi erilaisia kasviksia, kinkkua tai savuporoa.
Tuulihatturulla lohitäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 100 kcal / annos (55g)

Ainekset

16 viipaletta
    • 125gmargariinia tai voita
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 5dlvettä
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 3munaa

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.
  2. Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.
  3. Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle.
  4. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 100 kcal428 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 39 arvostelua