Suolaiset tuulihatutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suolaiset tuulihatut

  • Annosmäärä40 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ilmavat ja mehevät tuulihatut ovat kahvipöydän klassikko. Helpot suolaiset täytteet valmistuvat käden käänteessä kylmäsavuporosta ja -lohesta.

    Ainekset

    40 annosta
    150 g
     
    tai
    3 dl
     
    vettä
    tai
    2 1/4 dl
     
    tai
    4
     
    tai

    Kylmäsavuporotäyte

    1 pkt (80 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 prk (120 g)
     
    tai
    1/2 (50 g)
     
    punasipulia hienonnettuna
    tai
    1 dl
     
    tuoretta persiljaa hienonnettuna
    tai
    1 tl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Kylmäsavulohitäyte

    1 pkt (150 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 prk (120 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tuoretta tilliä hienonnettuna
    tai
    2 tl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 194 kJ / 286 kcal
    Rasva
    23 g
    josta tyydyttynyttä
    14 g
    Hiilihydraatit
    10,4 g
    josta sokereita
    2,3 g
    Proteiini
    10 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.
    Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Uunia ei saa avata paiston aikana, vaan leivonnaisten kypsyys on arvioitava ulkopuolelta käsin.

    Kylmäsavuporotäyte

    Hienonna kylmäsavuporo. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon smetana. Lisää hienonnettu punasipuli, kylmäsavuporo ja persilja. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla. Siirrä jääkaappiin maustumaan 15–30 minuutiksi. Lusikoi täyte pursotinpussiin.

    Kylmäsavulohitäyte

    Hienonna kylmäsavulohiviipaleet. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon smetana. Lisää hienonnettu kylmäsavulohi ja tilli. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla. Siirrä jääkaappiin maustumaan 15–30 minuutiksi. Lusikoi täyte pursotinpussiin.
    Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua. Leikkaa tuulihattujen kannet auki, pursota täytettä pohjalle ja nosta kansi täytteen päälle.