Suolaiset tuulihatut
- Annosmäärä40 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ilmavat ja mehevät tuulihatut ovat kahvipöydän klassikko. Helpot suolaiset täytteet valmistuvat käden käänteessä kylmäsavuporosta ja -lohesta.
Ainekset
40 annosta
150 g | tai |
3 dl | vettä tai |
2 1/4 dl | tai |
4 | tai |
Kylmäsavuporotäyte | |
---|---|
1 pkt (80 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (120 g) | tai |
1/2 (50 g) | punasipulia hienonnettuna tai |
1 dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | tai |
Kylmäsavulohitäyte | |
1 pkt (150 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (120 g) | tai |
1/2 dl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
2 tl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 194 kJ / 286 kcal |
Rasva | 23 g |
josta tyydyttynyttä | 14 g |
Hiilihydraatit | 10,4 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 10 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Uunia ei saa avata paiston aikana, vaan leivonnaisten kypsyys on arvioitava ulkopuolelta käsin.
Kylmäsavuporotäyte
Hienonna kylmäsavuporo. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon smetana. Lisää hienonnettu punasipuli, kylmäsavuporo ja persilja. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla. Siirrä jääkaappiin maustumaan 15–30 minuutiksi. Lusikoi täyte pursotinpussiin.
Kylmäsavulohitäyte
Hienonna kylmäsavulohiviipaleet. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon smetana. Lisää hienonnettu kylmäsavulohi ja tilli. Mausta sitruunanmehulla ja mustapippurilla. Siirrä jääkaappiin maustumaan 15–30 minuutiksi. Lusikoi täyte pursotinpussiin.
Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua. Leikkaa tuulihattujen kannet auki, pursota täytettä pohjalle ja nosta kansi täytteen päälle.