MansikkafocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkafocaccia

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kesäinen focaccia koristellaan tuoreilla mansikoilla ja karamellisoidulla sipulilla. Tarjoa leipä italialaiseen tapaan oliiviöljyn ja balsamietikan kanssa.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 palaa

Focaccia

4 dl
 
vettä
tai
1 pkt (50 g)
 
hiivaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
9–10 dl
 
tai
1 dl
 
tai

Vuoan voiteluun

1/2 dl
 
tai

Karamellisoitu sipuli

2 (150 g)
 
sipulia
tai
2 tl
 
rypsiöljyä
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
omenaviinietikkaa
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Pinnalle

3 rkl
 
tai
100 g
 
tuoreita mansikoita
tai
2 tl
 
sormisuolaa
tai
1/2 ruukku
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 371 kJ / 330 kcal
Rasva
16,6 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
36 g
josta sokereita
3,9 g
Proteiini
7,2 g
Suola
1,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää 3/4 dl öljyä alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Voitele uunipelti tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle jäljelle jäännyt 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipuli, sokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuullota noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on karamellisoitunut kullanruskeaksi. Varo ettei sipuli pala.

Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja työnnä viipaleet öljyisiin kuoppiin. Ripottele leivän pinnalle sormisuolaa ja karamellisoitua sipulia.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Nosta kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Viimeistele pienillä basilikanlehdillä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.

Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Hinta 8,35/kpl
    33,40/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Mansikka 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,95/kpl
    27,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (24 arviota)