Mansikkafocaccia
Kesäinen focaccia koristellaan tuoreilla mansikoilla ja karamellisoidulla sipulilla. Tarjoa leipä italialaiseen tapaan oliiviöljyn ja balsamietikan kanssa. Noin 0,45€/annos.
12 palaayli 60 min
Ainekset
12 palaa
Focaccia
- 4dlvettä
- 1pkt(50 g)hiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 9-10dlPirkka vehnäjauhoja
Vuoan voiteluun
Karamellisoitu sipuli
- 2(150 g)sipulia
- 2tlrypsiöljyä
- 2rklsokeria
- 2rklomenaviinietikkaa
- 1/4tlsuolaa
Pinnalle
- 2tlsormisuolaa
- 1/2ruukkutuoretta basilikaa
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää 3/4 dl öljyä alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele uunipelti tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle jäljelle jäännyt 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipuli, sokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuullota noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on karamellisoitunut kullanruskeaksi. Varo ettei sipuli pala.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja työnnä viipaleet öljyisiin kuoppiin. Ripottele leivän pinnalle sormisuolaa ja karamellisoitua sipulia.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
- Nosta kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Viimeistele pienillä basilikanlehdillä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Tiesitkö että...
Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi