• Erityisruokavaliot

Focaccia eli italialainen leipä

Resepti: Midi Vuorela
Focaccia eli italialainen leipä
Reseptin teki kumppani
  • 12-15 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

12-15 kpl
    • 5dlvettä
    • 25ghiivaa
    • 10-11dlvehnä- tai sämpyläjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 1rklhunajaa
    • 3/4dloliiviöljyä

Pinnalle:

    • 2punasipulia
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1/4dlhunajaa
    • mustapippuria rouhittuna
    • merisuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita lämmin (40°) vesi ja hiiva. Lisää 7 desiä jauhoja ja sekoita voimakkaasti. Anna taikinan käydä/kohota huoneenlämmössä muutamasta tunnista seuraavan päivään.
  2. Lisää suola, hunaja, öljy sekä loput jauhot ja vaivaa pehmeää taikinaa 3-5 minuuttia. Peitä ja kohota.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti tai ripottele pellille tasainen, ohut kerros jauhoja. Annostele taikinasta reilun desin kokoisia kekoja pellille, ripottele jauhoja päälle ja taputtele keot litteiksi. Kohota focaccia-leipäsiä 5-10 minuuttia ja pistele ne haarukalla. Leikkaa kuoritut sipuli ohuiksi lohkoviipaleiksi. Voitele focacciat oliiviöljyllä, ripottele punasipuliviipaleita, mustapippuria ja merisuolahiutaleita pinnalle ja valuta ohuet hunajaraidat päälle. Paista uunissa 225 asteessa 15-18 minuuttia. Toimi lopun taikinan kanssa samoin.
  4. Tarjoa lämpimänä.

Kommentoi

Arvosana reseptille