Galettet eli ranskalaiset täytetyt ohukaiset
Ranskalainen galette on suolainen täytetty ohukainen, joka nautitaan aamupalalla tai brunssilla. Tattarijauhosta valmistetut galettet ovat gluteenittomia.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 7 1/2dlvettä
- 1tlsuolaa
- n. 4 1/2dltattarijauhoja
- 6kananmunaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Paistamiseen
- voita tai öljyä
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa kulhoon vesi ja suola. Sekoita kierrevatkaimella joukkoon tattarijauhoja sen verran, että saat taikinasta sopivan paksua.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle rasva. Paista ohukainen kypsäksi kummaltakin puolelta.
- Aseta ohukaisen päälle yksi siivu kinkkua ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Riko kananmuna ohukaisen keskelle ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä ohukaisen reunoja täytteen päälle ja jatka paistamista, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt ja juusto on sulanut. Valmista loput galettet samoin. Tarjoa heti aamiaisella tai brunssilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi