Georgialainen possupata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Maukas georgialainen possupata valmistuu edullisesta kasslerista. Padan tulisuutta voit säätää chilin määrällä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 1,2 kg | tai |
Marinadi | |
---|---|
1 (120 g) | sipuli tai |
2 rkl | valkoviinietikkaa tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | öljyä tai |
3 | laakerinlehteä tai |
2 tl | kokonaisia mustapippureita tai |
Lisäksi | |
1/2 dl | öljyä tai |
Pata-ainekset | |
2 (300 g) | isoa sipulia tai |
4 (600 g) | isoa tomaattia tai |
1–2 | tai |
1 tl | jauhettua korianteria tai |
1/4 tl | curryjauhetta tai |
1 tl | suolaa tai |
(1–2 dl) | vettä tai |
2–3 rkl | tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 522 kJ / 125 kcal |
Rasva | 9,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 2,1 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 8,3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
Kuori ja suikaloi sipuli. Laita sipulisuikaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon. Lisää lihapalat ja kääntele. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Grillaa lihat vartaisiin pujotettuna ja öljyttynä. Voit myös paistaa ne pannulla.
Kuori ja suikaloi sipulit. Leikkaa tomaatit reiluiksi kuutioiksi.
Kuumenna tilkka öljyä padassa. Lisää sipulit ja grillatut lihat ja paista välillä käännellen noin 10 minuutin ajan.
Lisää tomaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet ja tarvittaessa nestettä, riippuen tomaattien mehukkuudesta. Hauduta vielä 1–2 tunnin ajan, mielellään 3–4 h, kunnes liha on todella mureaa. Lisää tarvittaessa vettä hauduttamisen aikana.
Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi maalaisleivän kanssa.
Voit korvata curryjauheen 1/2 tl sarviapilansiemeniä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka chilirouhe 17gHinta 0,85/kpl50,00/kg
- Pirkka curry 23g mausteseosHinta 0,65/kpl28,26/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Korianteri rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Nams Terttutomaatti 500g Suomi ExtraHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lkHinta 3,59/kpl11,97/kg
- Meira Chilirouhe tulinen 22g tlkHinta 1,55/kpl70,45/kg
- Plussa-etu −18 %Meira tulinen chilimauste 45g mylly suolaton maustesekoitusPlussa-kortillaEtuhinta 7,00/2 kpl77,78/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (95,33/kg)
- Sallinen korianteri 290g jauhettuHinta 5,19/kpl17,90/kg
- Meira curry 25g pussi mausteHinta 0,75/kpl30,00/kg
- Pirkka Luomu curry 31gHinta 2,39/kpl77,10/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Deliverde korianteriruukku SuomiHinta 2,80/kpl
- Järvikylä korianteri rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(419 arviota)
- yli 60 min4,0(149 arviota)
- yli 60 min3,5(41 arviota)
- yli 60 min4,6(85 arviota)
- yli 60 min3,9(9 arviota)
- yli 60 min3,8(62 arviota)
- yli 60 min4,3(10 arviota)
- yli 60 min3,9(90 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (111 arviota)
- Kokkailija1 vuosi sittenLopputulos oli harmillisesti todella miedon makuista, vaikka lisäsin mausteita reilusti enemmän kuin reseptissä sanotaan. Kenties runsaampi suola marinadissa tai lihaliemi padan pohjana auttaisi tuomaan makua ruokaan.
- Yritän ainakin6 vuotta sittenTaas kerran Harrin touhu vs resepti on kaksi eri asiaa. Harri nakkasi kaikki kerralla "marinadiin" kun taas ohjeessa esim. tomaatit vasta myöhemmin. En tiedä oliko kiire vai mikä, mutta olisi se kiva jos tietäisi mitä tapaa seurata. Ps. eipä löytyny Sittarista mitään tuota Harrin lihapalaa muistuttavaa kaslerinpalaa joten vedetään nyt possun sisäfileellä. Kait tästä jotain tulee.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenYritän ainakin, pata on testattu reseptin valmistusohjeen mukaan. Padan voi valmistaa myös kuten videolla.
- Marko6 vuotta sittenOnko tässä muuta Georgialaista kuin tuo nimi? Kaikki tyypillinen Georgia setti uupuu... noh on tuossa korianteria väriksi. Muuten on maukasta ja hyvää.
- Leikkikokki6 vuotta sittenGeorgialainen possupata marinoituu jääkaapissa yön yli. Marinadin määrä oli tosi vähäinen 8oogr possun kasslerille joten tein sen kaksinkertaisena annoksena, miten olisi riittänyt 1,2 kg kasslerille? Marinoin kaikki lihat itse joten luulen omaavani näppituntumaa asiaan. Vuosiin en ole ostanut valmiiksi marinoituja vaan minusta on mukava etsiä netistä ohjeita ja leikkiä "kokkia"vaikka työni onkin ihan muuta. Ruoanlaitto on mukavaa kun on aikaa!!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeikkikokki, kiva kuulla että ruuanlaitto on mukavaa puuhaa. Kiitos palautteesta, laitan viestin tästä eteenpäin.
- Minttu7 vuotta sittenLisäsin veden tilalle purkillisen hyvää tomaattimurskaa. Tosi maukasta tuli.
- Raija7 vuotta sittenKiitos