Georgialainen possupataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Georgialainen possupata

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Maukas georgialainen possupata valmistuu edullisesta kasslerista. Padan tulisuutta voit säätää chilin määrällä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 1,2 kg
 
tai

Marinadi

1 (120 g)
 
sipuli
tai
2 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
3
 
laakerinlehteä
tai
2 tl
 
kokonaisia mustapippureita
tai

Lisäksi

1/2 dl
 
öljyä
tai

Pata-ainekset

2 (300 g)
 
isoa sipulia
tai
4 (600 g)
 
isoa tomaattia
tai
1–2
 
tai
1 tl
 
jauhettua korianteria
tai
1/4 tl
 
curryjauhetta
tai
1 tl
 
suolaa
tai
(1–2 dl)
 
vettä
tai
2–3 rkl
 
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
522 kJ / 125 kcal
Rasva
9,1 g
josta tyydyttynyttä
2,4 g
Hiilihydraatit
2,1 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
8,3 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.

Kuori ja suikaloi sipuli. Laita sipulisuikaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon. Lisää lihapalat ja kääntele. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Grillaa lihat vartaisiin pujotettuna ja öljyttynä. Voit myös paistaa ne pannulla.

Kuori ja suikaloi sipulit. Leikkaa tomaatit reiluiksi kuutioiksi.

Kuumenna tilkka öljyä padassa. Lisää sipulit ja grillatut lihat ja paista välillä käännellen noin 10 minuutin ajan.

Lisää tomaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet ja tarvittaessa nestettä, riippuen tomaattien mehukkuudesta. Hauduta vielä 1–2 tunnin ajan, mielellään 3–4 h, kunnes liha on todella mureaa. Lisää tarvittaessa vettä hauduttamisen aikana.

Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi maalaisleivän kanssa.

Voit korvata curryjauheen 1/2 tl sarviapilansiemeniä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Pirkka tomaattisose 200g
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250g
    Hinta 5,59/kpl
    22,36/kg
  • Pirkka chilirouhe 17g
    Hinta 0,85/kpl
    50,00/kg
  • Santa Maria Korianteri Jauhettu, purkki 28g
    Hinta 1,89/kpl
    67,50/kg
  • Pirkka curry 23g mausteseos
    Hinta 0,55/kpl
    23,91/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/l
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    Hinta 0,59/kpl
    8,43/kg
  • Pirkka tomaattisose yrtti 135g
    Hinta 1,95/kpl
    14,44/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 4,15/kpl
    4,61/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Meira Chilirouhe tulinen 22g tlk
    Hinta 1,55/kpl
    70,45/kg
  • Meira tulinen chilimauste 45g mylly suolaton maustesekoitus
    Hinta 4,45/kpl
    98,89/kg
  • Sallinen korianteri 290g jauhettu
    Hinta 5,19/kpl
    17,90/kg
  • Pirkka Luomu curry 31g
    Hinta 1,75/kpl
    56,45/kg
  • Meira curry 25g pussi mauste
    Hinta 0,75/kpl
    30,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Korianteri 20g
    Hinta 1,79/kpl
    89,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (108 arviota)

  • Kokkailija
    6 kuukautta sitten
    Lopputulos oli harmillisesti todella miedon makuista, vaikka lisäsin mausteita reilusti enemmän kuin reseptissä sanotaan. Kenties runsaampi suola marinadissa tai lihaliemi padan pohjana auttaisi tuomaan makua ruokaan.
  • Yritän ainakin
    5 vuotta sitten
    Taas kerran Harrin touhu vs resepti on kaksi eri asiaa. Harri nakkasi kaikki kerralla "marinadiin" kun taas ohjeessa esim. tomaatit vasta myöhemmin. En tiedä oliko kiire vai mikä, mutta olisi se kiva jos tietäisi mitä tapaa seurata. Ps. eipä löytyny Sittarista mitään tuota Harrin lihapalaa muistuttavaa kaslerinpalaa joten vedetään nyt possun sisäfileellä. Kait tästä jotain tulee.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Yritän ainakin, pata on testattu reseptin valmistusohjeen mukaan. Padan voi valmistaa myös kuten videolla.
  • Marko
    5 vuotta sitten
    Onko tässä muuta Georgialaista kuin tuo nimi? Kaikki tyypillinen Georgia setti uupuu... noh on tuossa korianteria väriksi. Muuten on maukasta ja hyvää.
  • Leikkikokki
    5 vuotta sitten
    Georgialainen possupata marinoituu jääkaapissa yön yli. Marinadin määrä oli tosi vähäinen 8oogr possun kasslerille joten tein sen kaksinkertaisena annoksena, miten olisi riittänyt 1,2 kg kasslerille? Marinoin kaikki lihat itse joten luulen omaavani näppituntumaa asiaan. Vuosiin en ole ostanut valmiiksi marinoituja vaan minusta on mukava etsiä netistä ohjeita ja leikkiä "kokkia"vaikka työni onkin ihan muuta. Ruoanlaitto on mukavaa kun on aikaa!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Leikkikokki, kiva kuulla että ruuanlaitto on mukavaa puuhaa. Kiitos palautteesta, laitan viestin tästä eteenpäin.
  • Minttu
    6 vuotta sitten
    Lisäsin veden tilalle purkillisen hyvää tomaattimurskaa. Tosi maukasta tuli.
  • Raija
    6 vuotta sitten
    Kiitos