• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Georgialainen possupataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Georgialainen possupata

Maukas georgialainen possupata valmistuu edullisesta kasslerista. Padan tulisuutta voit säätää chilin määrällä. Noin 2,30€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 1,2kgPirkka suomalaista miedosti suolattua porsaan kassleria
    • 1/2dlöljyä

Marinadi

    • 1(120 g)sipuli
    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 1rklöljyä
    • 3laakerinlehteä
    • 2tlkokonaisia mustapippureita

Lisäksi

    • 2(300 g)isoa sipulia
    • 4(600 g)isoa tomaattia
    • 1ripausöljyä
    • 1-2kuivattua chiliä
    • 1tljauhettua korianteria
    • 1/2tlsarviapilansiemeniä
    • tai
    • 1/4tlcurryjauhetta
    • 1tlsuolaa
    • (1-2 dl)vettä
    • 2-3rkltuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Laita sipulisuikaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon. Lisää lihapalat ja kääntele. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
  3. Grillaa lihat vartaisiin pujotettuna ja öljyttynä. Voit myös paistaa ne pannulla.
  4. Kuori ja suikaloi sipulit. Leikkaa tomaatit reiluiksi kuutioiksi.
  5. Kuumenna tilkka öljyä padassa. Lisää sipulit ja grillatut lihat ja paista välillä käännellen noin 10 minuutin ajan.
  6. Lisää tomaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet ja tarvittaessa nestettä, riippuen tomaattien mehukkuudesta. Hauduta vielä tunnin ajan, kunnes liha on todella mureaa. Lisää tarvittaessa vettä hauduttamisen aikana.
  7. Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi maalaisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 32 arvostelua
  • Leikkikokki15.6.2018

    Georgialainen possupata marinoituu jääkaapissa yön yli. Marinadin määrä oli tosi vähäinen 8oogr possun kasslerille joten tein sen kaksinkertaisena annoksena, miten olisi riittänyt 1,2 kg kasslerille? Marinoin kaikki lihat itse joten luulen omaavani näppituntumaa asiaan. Vuosiin en ole ostanut valmiiksi marinoituja vaan minusta on mukava etsiä netistä ohjeita ja leikkiä "kokkia"vaikka työni onkin ihan muuta. Ruoanlaitto on mukavaa kun on aikaa!!

  • K-Kuluttajapalvelu15.6.2018

    Leikkikokki, kiva kuulla että ruuanlaitto on mukavaa puuhaa. Kiitos palautteesta, laitan viestin tästä eteenpäin.

  • Minttu16.8.2017

    Lisäsin veden tilalle purkillisen hyvää tomaattimurskaa. Tosi maukasta tuli.