Georgialainen possupata
Maukas georgialainen possupata valmistuu edullisesta kasslerista. Padan tulisuutta voit säätää chilin määrällä. Noin 2,30€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Marinadi
- 1(120 g)sipuli
- 2rklvalkoviinietikkaa
- 1rklöljyä
- 3laakerinlehteä
- 2tlkokonaisia mustapippureita
Lisäksi
- 1/2dlöljyä
Pata-ainekset
- 2(300 g)isoa sipulia
- 4(600 g)isoa tomaattia
- 1-2kuivattua chiliä
- 1tljauhettua korianteria
- 1/2tlsarviapilansiemeniä tai
- 1/4tlcurryjauhetta
- 1tlsuolaa
- (1-2 dl)vettä
- 2-3rkltuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Valmistus
yli 60 min- Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Laita sipulisuikaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon. Lisää lihapalat ja kääntele. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
- Grillaa lihat vartaisiin pujotettuna ja öljyttynä. Voit myös paistaa ne pannulla.
- Kuori ja suikaloi sipulit. Leikkaa tomaatit reiluiksi kuutioiksi.
- Kuumenna tilkka öljyä padassa. Lisää sipulit ja grillatut lihat ja paista välillä käännellen noin 10 minuutin ajan.
- Lisää tomaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet ja tarvittaessa nestettä, riippuen tomaattien mehukkuudesta. Hauduta vielä 1-2 tunnin ajan, mielellään 3-4 h, kunnes liha on todella mureaa. Lisää tarvittaessa vettä hauduttamisen aikana.
- Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi maalaisleivän kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Taas kerran Harrin touhu vs resepti on kaksi eri asiaa. Harri nakkasi kaikki kerralla "marinadiin" kun taas ohjeessa esim. tomaatit vasta myöhemmin. En tiedä oliko kiire vai mikä, mutta olisi se kiva jos tietäisi mitä tapaa seurata. Ps. eipä löytyny Sittarista mitään tuota Harrin lihapalaa muistuttavaa kaslerinpalaa joten vedetään nyt possun sisäfileellä. Kait tästä jotain tulee.
Yritän ainakin, pata on testattu reseptin valmistusohjeen mukaan. Padan voi valmistaa myös kuten videolla.
Onko tässä muuta Georgialaista kuin tuo nimi? Kaikki tyypillinen Georgia setti uupuu... noh on tuossa korianteria väriksi. Muuten on maukasta ja hyvää.
Georgialainen possupata marinoituu jääkaapissa yön yli. Marinadin määrä oli tosi vähäinen 8oogr possun kasslerille joten tein sen kaksinkertaisena annoksena, miten olisi riittänyt 1,2 kg kasslerille? Marinoin kaikki lihat itse joten luulen omaavani näppituntumaa asiaan. Vuosiin en ole ostanut valmiiksi marinoituja vaan minusta on mukava etsiä netistä ohjeita ja leikkiä "kokkia"vaikka työni onkin ihan muuta. Ruoanlaitto on mukavaa kun on aikaa!!
Leikkikokki, kiva kuulla että ruuanlaitto on mukavaa puuhaa. Kiitos palautteesta, laitan viestin tästä eteenpäin.
Lisäsin veden tilalle purkillisen hyvää tomaattimurskaa. Tosi maukasta tuli.
Kiitos