Lucia-pullat
Joulukuun 13. päivä vietetään Lucian päivää. Juhlan kunniaksi pyöräytetään sahramilla maustetut ja rusinoilla koristellut, s-kirjaimen muotoon taivutellut Lucia-pullat.
40 kplyli 60 min
Ainekset
40 kpl
- 200gPirkka voita
- 1ps(1/2 g)sahramia
- n. 14dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 1dlmaitorahkaa
- 1tlsuolaa
- rusinoita
Valmistus
yli 60 min- Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon sahrami ja keitä hetki. Lisää maito ja anna lämmön tasaantua hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (42 astetta).
- Laita 2 dl jauhoja ja kuivahiivat yleiskoneen kulhoon ja sekoita. Lisää lämmin neste ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, vaniljasokeri, maitorahka ja kananmunat sekä loput jauhot.
- Vaivaa taikinaa yleiskoneessa 5 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuuttia.
- Irrota taikina kulhosta jauhojen avulla ja laita muovin tai keittiöliinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan noin 45 minuutiksi, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
- Jaa taikina keittiövaa’an avulla 50 gramman paloihin. Mikäli sinulla ei ole vaakaa, jaa taikina neljään osaan ja jokainen osa vielä kymmeneen palaan. Vaivaa palat palloiksi.
- Muotoile pallo sormen paksuisiksi tangoiksi. Päädyt saavat olla kapeampia. Rullaa päät eri suuntiin s-kirjaimen muotoon.
- Asettele pullat kolmelle pellille harvakseltaan, sillä pullat paisuvat vielä. Kohota pullia 30 minuuttia. (Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit laittaa uunin pohjalle laakean vesiastian ja kohottaa pullia uunissa 35 asteen lämmössä.)
- Voitele pullat kananmunalla, johon on lisätty 1 rkl vettä. Koristele rusinoilla.
- Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Vinkki! Sahrami on voimakkaan makuinen mauste. Jos haluat lisää väriä ja sahramin makua, lisää varovasti sahramin määrää.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
aisaaaaaaa