Lucia-pullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lucia-pullat

Joulukuun 13. päivä vietetään Lucian päivää. Juhlan kunniaksi pyöräytetään sahramilla maustetut ja rusinoilla koristellut, s-kirjaimen muotoon taivutellut Lucia-pullat.

 • 40 kpl
 • yli 60 min

Ainekset

40 kpl

Valmistus

yli 60 min
 1. Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon sahrami ja keitä hetki. Lisää maito ja anna lämmön tasaantua hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi (42 astetta).
 2. Laita 2 dl jauhoja ja kuivahiivat yleiskoneen kulhoon ja sekoita. Lisää lämmin neste ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, vaniljasokeri, maitorahka ja kananmunat sekä loput jauhot.
 3. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa 5 minuuttia ja lisää suola. Vaivaa vielä 15 minuuttia.
 4. Irrota taikina kulhosta jauhojen avulla ja laita muovin tai keittiöliinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan noin 45 minuutiksi, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
 5. Jaa taikina keittiövaa’an avulla 50 gramman paloihin. Mikäli sinulla ei ole vaakaa, jaa taikina neljään osaan ja jokainen osa vielä kymmeneen palaan. Vaivaa palat palloiksi.
 6. Muotoile pallo sormen paksuisiksi tangoiksi. Päädyt saavat olla kapeampia. Rullaa päät eri suuntiin s-kirjaimen muotoon.
 7. Asettele pullat kolmelle pellille harvakseltaan, sillä pullat paisuvat vielä. Kohota pullia 30 minuuttia. (Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit laittaa uunin pohjalle laakean vesiastian ja kohottaa pullia uunissa 35 asteen lämmössä.)
 8. Voitele pullat kananmunalla, johon on lisätty 1 rkl vettä. Koristele rusinoilla.
 9. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Vinkki! Sahrami on voimakkaan makuinen mauste. Jos haluat lisää väriä ja sahramin makua, lisää varovasti sahramin määrää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua