• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Grillijuustosalaatti

Grillijuustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 127 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Marinoidut verigreipit

    • 1(n. 400 g)verigreippi
    • 2rklvalkoista balsamicoa
    • 1rkloliivi- tai rypsiöljyä
    • 2rkltuoretta minttua hienonnettuna
    • 1tlroseepippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori greippi veitsellä täysin kalvottomaksi ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää greipit marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa.
  2. Huuhdo salaatit ja viinirypäleet. Revi salaatit laakealle vadille. Leikkaa viinirypäleet puoliksi. Halkaise avokadot ja poista kivet ja kuori. Kuutioi hedelmäliha ja lisää se salaatin päälle.
  3. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja paahda siinä cashewpähkinät. Siirrä pähkinät pois pannulta. Leikkaa halloumi noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleita pannussa välillä käännellen pari minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä ja pehmenee.
  4. Nostele greipin paloja, juustoviipaleita ja cashewpähkinöitä salaatin päälle. Pirskottele lopuksi marinadia salaatille. Tarjoa alku- tai iltapalana vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 127 kcal531 kJ
  • Proteiinia4,88 g
  • Hiilihydraatteja6,59 g
  • Rasvaa9,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille