• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Grillipihvit ja maustevoi

Grillipihvit marinoidaan joko chili- tai sinappimarinadilla. Tarjoa valkosipuli-maustevoin, maissintähkien ja grillitomaattien kanssa.
Grillipihvit ja maustevoi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 223 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4kpl(à 150 g)mureaa naudan sisä- tai ulkofileepihviä

Chilimarinadi

    • 1dlöljyä
    • 1dlpunaviinietikkaa
    • 4rklsipulia hienonnettuna
    • 2tltimjamia hienonnettuna
    • 2laakerinlehteä murskattuna

Sinappimarinadi

    • 1dlöljyä
    • 1dlvalkoviinietikkaa
    • 5valkosipulinkynttä
    • 2rklsoijakastiketta
    • 2rklsinappia

Maustevoi

    • 50-70gvoita
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklpersiljaa hienonnettuna
    • 1/4tlmustapippuria

Lisäkkeet

    • maissintähkiä
    • tomaatteja

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin maustevoi. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi. Tee maustevoista tanko kelmun sisään ja pane se jääkaappiin kovettumaan.
  2. Painele tai nuiji pihvit kevyesti 1-1 1/2 cm:n paksuisiksi pihveiksi.
  3. Sekoita chili- tai sinappimarinadin ainekset. Pane lihat muovipussiin ja kaada pussiin marinadi. Marinoi pihvejä vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli jääkaapissa. Käännä muovipussia muutaman kerran marinoitumisen aikana.
  4. Ota lihat noin 1/2 tuntia ennen grillaamista huoneenlämpöön. Ota loppu marinadi talteen. Voitele pihvejä vielä marinadilla ja grillaa melko lähellä hiillosta ensin noin 4-5 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihasnestepisarat nousevat lihan pintaan. Käännä pihvit ja grillaa muutama minuutti toiselta puolelta. Sivele pintaa marinadikastikkeella grillaamisen aikana. Varo grillaamasta pihvejä liian kypsiksi.
  5. Sivele myös maissintähkät marinadikastikkeella. Grillaa tähkiä käännellen niin, että ne grillautuvat joka puolelta. Tomaatit kypsyvät grillissä nopeasti; asettele ne grilliritilälle sitten, kun olet kääntänyt pihvit.
  6. Tarjoa pihvit maissintähkien, tomaattien ja viipaleiksi leikatun maustevoin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Etenkin sinappimarinadi sopii myös porsaanlihan marinointiin. * Ravintoarvot laskettu grillipihvien, chilimarinadin ja maustevoin mukaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 223 kcal932 kJ
  • Proteiinia13,2 g
  • Hiilihydraatteja5,94 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille