Gua Bao eli taiwanilaiset höyrysämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gua Bao eli taiwanilaiset höyrysämpylät

Taiwanilaisten höyrysämpylöiden täytteeksi pikamarinoidaan raikkaita riisiviinietikalla ja seesamiöljyllä maustettuja kasviksia. Noin 1,20€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 2dlvettä
    • 1tlPirkka kuivahiivaa
    • 1rklsokeria
    • n. 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2rklmaissitärkkelysjauhoa
    • 1tlPirkka ruokasoodaa
    • 1rklPirkka rypsiöljyä
    • ripaus suolaa

Täyte

    • 2(250 g)pientä munakoisoa
    • 1(60 g)makea sipuli
    • 2-3rklöljyä
    • 1rklinkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
    • 4rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 4rklriisiviinietikkaa
    • 1 1/2rklseesamiöljyä
    • 4(70 g)kevätsipulin vartta

Lisäksi

    • 1/3(90 g)kurkkua
    • 1(90 g)pieni porkkana
    • 2retiisiä
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1/2rklseesamiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlruokosokeria
    • 1/3tlchilihiutaleita
    • 1/2ruukkua korianteria hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin höyrysämpylät. Sekoita kulhossa keskenään 42 asteeseen lämmitetty vesi, pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva, sokeri ja öljy. Jätä sivuun 15 minuutiksi. Sekoita keskenään loput jauhot, maissitärkkelys, suola ja ruokasooda.Lisää seos hiiva-vesiseoksen joukkoon. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon seinämistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna nousta peitettynä ½ tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä ja jaa 6 samankokoiseen palaan (noin 80 g). Pyöritä paloista pallot, kaulitse ne ohuiksi soikioiksi ja sivele pinta kevyesti öljyllä. Taita soikiot kaksin kerroin leivinpaperipalan päälle, nosta höyrytyskoriin väljästi ja sulje kansi.
  3. Kuumenna pannun pohjalla pari senttiä vettä ja nosta höyrytyskori pannulle. Varmista, että höyryosan pohja ei osu veteen. Kypsennä sämpylöitä höyryssä kannen alla noin 7-9 minuuttia, juuri ja juuri kypsiksi.
  4. Viipaloi munakoisot ohuiksi ja hienonna kuorittu sipuli. Paista öljyssä munakoisoviipaleita, sipulia, valkosipulimurskaa ja inkivääriä, kunnes munakoisot ovat molemmin puolin kypsiä.
  5. Lisää pannulle keskenään sekoitettu soijakastike, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Kuumenna, kunnes seos on imeytynyt munakoisoihin. Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Pidä lämpimänä.
  6. Leikkaa kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Viipaloi sekaan pestyt retiisit.
  7. Yhdistä loput ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta ja kaada seos kurkku-porkkana-retiisiseoksen joukkoon.
  8. Täytä sämpylät munakoisolla ja lisäkkeellä. Viimeistele pähkinärouheella.

Tiesitkö että...

Mikäli et omista höyrytyskoria voit käyttää kypsentämiseen myös isoa kattilaa ja leivinpaperilla vuorattua siivilää tai lävikköä. Voit pakastaa kypsennetyt sämpylät. Lämmitä sulaneet sämpylät nopeasti mikrossa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua