• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaali-parsakaaligratiini

Kukkakaali-parsakaaligratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 300gPirkka kukkakaalia
    • 300gPirkka parsakaalia

Kuorrutus

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä paloiteltuja kaaleja suolalla maustetussa, vähässä vedessä noin 4 minuuttia. Valuta vesi pois ja pane kaalit voideltuun uunivuokaan.
  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää sulatejuusto ja homejuusto kattilaan. Sekoita, kunnes juustot ovat sulaneet. Mausta kastike soijalla, huhmaressa hienonnetulla kuminalla ja timjamilla.
  3. Kaada kastike vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes paistos on saanut väriä. Tarjoa sellaisenaan tai liha- ja broileriruokien lisäkkeenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 108 kcal454 kJ
  • Proteiinia9,1 g
  • Hiilihydraatteja2,6 g
  • Rasvaa6,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5