• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Halloumi-tomaattileivät

Halloumi-tomaattileivät sopivat alkupalaksi tai pieneksi suolaiseksi iltapalaksi.
Halloumi-tomaattileivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 15 min
  • 370 kcal / annos (120g)

Ainekset

5 annosta
    • 5viipalettaPirkka Parhaat kiviuunikierrepatonkia
    • Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

Tomaatti-kapriskastike

Valmistus

alle 15 min
  1. Valmista ensin kastike. Poista tomaattien kannat ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Valuta kapriksista liemi. Hienonna tilli.
  2. Sekoita öljy ja sinappi kulhossa. Lisää tomaattikuutiot, kaprikset ja tilli. Mausta kastike kanelilla ja suolalla.
  3. Leikkaa patongista vinottain viipaleita. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna (muurinpohja)pannulla hiukan oliiviöljyä. Paista juustoviipaleet pannulla molemmin puolin kauniin värisiksi.
  4. Paahda leivät leivänpaahtimella tai grillaa ne ja lado laakealle tarjoiluvadille. Annostele jokaiselle leivälle lusikallinen tomaatti-kapriskastiketta. Nosta leiville 1-2 viipaletta lämmintä juustoviipaletta limittäin ja lusikoi loput kastikkeesta juuston päälle. Tarjoa välittömästi alkupalaksi tai iltapalaksi salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua