• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Halloumijuustosalaatti

Halloumijuustosalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 15 min
  • 300 kcal / annos (160g)

Ainekset

6 annosta
    • 1(n. 100 g)punasipuli
    • 1ruukkurooman- eli romaine- tai jääsalaattia
    • 1/2dltuoretta oreganoa
    • 4tomaattia
    • 1/2(n. 200 g)kurkkua
    • 1rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • mustapippuria

Kastike

    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1rklPirkka balsamiviinietikkaa
    • 1rklvettä
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta salaatti. Revi se laakealle vadille. Säästä muutama oksa oreganoa koristeeksi ja leikkaa loput salaatin joukkoon.
  2. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Levitä ne salaatin päälle. Lisää oliivit ja sipuliviipaleet salaatille.
  3. Viipaloi halloumijuusto, kuivaa palat talouspaperiin ja paista pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Nosta juustoviipaleet salaatille ja rouhi päälle mustapippuria.
  4. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Tiesitkö että...

Alkusalaattina 6:lle, pääruokana 3:lle.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 300 kcal1 270 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3