Hampurilaissämpylät
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
2 dl | vettä tai |
1 dl | maitoa tai |
2 tl | Pirkka kuivahiivaa tai |
1 1/2 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
n. 8 dl | tai |
1 rkl | öljyä tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
1/2 rkl | vettä tai |
kuorittuja seesaminsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 988 kJ / 237 kcal |
Rasva | 4,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 37,9 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 10,1 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Lämmitä vesi ja maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola nesteen joukkoon. Anna taikinan levätä muutama minuutti ja lisää kananmuna.
Lisää jauhoja taikinaan vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa noin 2 tuntia.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta 8 sämpylää ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota sämpylöitä leivinliinan alla vielä noin 45 minuuttia.
Sekoita kananmuna ja vesi kulhossa. Voitele sämpylät ja koristele pinta seesaminsiemenillä. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 10–12 min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä. Halkaise jäähtyneet hampurilaissämpylät ja täytä mielesi mukaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gHinta 1,99/kpl52,37/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,19/kpl27,05/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,69/kpl9,23/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(128 arviota)
- yli 60 min4,3(27 arviota)
- yli 60 min4,1(89 arviota)
- yli 60 min4,1(85 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- yli 60 min4,6(35 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
Arvostele resepti
- Limppu1 kuukausi sittenHienosti toimii! Kiitos
- Emm3 vuotta sittenEnsimmäiset itsetehdyt hampurilaissämpylät, näillä onnistui oikein hyvin vaikkei sesaminsiemeniä ollut päälle. Maistuvia,pehmeitä ja kuohkeita! Suosittelen reseptiä!
- Miro5 vuotta sittenOikein hyvää tuli. Ensimmäistä kertaa minkäänlaista taikinaa tehdessä oli vähän sormi suussa välillä, mutta hienosti onnistui tällä reseptillä.
- Herkkumasu6 vuotta sittenIhanan pehmeät ja kuohkeat sämpylät tuli. Tehdään kyllä toisenkin kerran.
- Kotileipuri6 vuotta sittenNäistä tulee kyllä kuohkeita ja säilyvät pitkään tuoreen tuntuisina eikä hiiva maistu läpi. Oikein hyvä resepti.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenIhmettelijä, kuivahiivan voi toki lisätä myös pieneen määrään jauhoja sekoitettuna.
- Ihmettelijä7 vuotta sittenEikös kuivahiiva pitäis lisätä jauhojen seassa..?
- AlfMelmac7 vuotta sittenItse annan hiivan herätä kunnolla henkiin eli neste kuplii. Hieman mietityttää 2 tunnin kohotus.