Ohrapilahvi
Appelsiinilla ja kuivatuilla karpaloilla höystetty ohrapilahvi maistuu kana- ja liharuokien kanssa. Noin 1,30€/annos*
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka kuorittuja manteleita
- 2(250 g)porkkanaa
- 1(100 g)punasipuli
- 2rkloliiviöljyä
- 3/4tlkanelia
- 7-8dlvettä
- 2-3rklKnorr kasvisfondia
- (suolaa)
- 1rklappelsiinin kuorta raastettuna
- 3/4dlappelsiinin mehua
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka pehmeitä karpaloita (kuivattuja)
- (cayennepippuria)
- 2-3rklruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla. Paahda manteleita siinä kunnes ne saavat väriä. Siinnä mantelit sivuun. Lisää pannulle vähän öljyä ja porkkanat ja sipulit. Kuullota hetken. Lisää kaneli ja ohrasuurimot ja jatka kuullottamista hetken.
- Lisää vesi, kasvisfondi, suola appelsiininmehu ja kuori sekä karpalot ja rouhitut mantelit. Hauduta välillä sekoitellen 30-40 minuuttia, kunnes ohrat pehmenevät. Viimeistele ohrapilahvi ruohosipulilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Lapseni mielestä kirahvi voisi maistua tältä.
Liaitetaanko mantelit hautumaan muiden joukkoon vai vasta lopuksi?
T, kiitos huomiostasi, olemme korjanneet reseptin.