• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäinen parsasalaatti

Tuore parsa on kevään herkku, joka sopii mainiosti salaattiin. Hedelmäisessä parsasalaatissa on hedelmien lisäksi pähkinöitä ja goudaa.
Hedelmäinen parsasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 102 kcal / annos (110g)

Ainekset

10 annosta
    • n. 500gtuoretta vihreää parsaa

Keittämiseen

    • 1lvettä
    • 1tlsuolaa

Salaatti

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori parsanvarren alaosa perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuivuneesta tyvestä pari senttiä, jotta leikkauspinnasta tulee mehevän kostea. Pane kuoritut parsat kylmään veteen.
  2. Kuumenna laakeassa kattilassa tai paistokasarissa niin paljon vettä, että se peittää parsat. Lisää suola. Nosta parsat kiehuvaan veteen. Keitä parsoja noin 4 minuuttia. Kypsennysaika riippuu parsan tuoreudesta ja paksuudesta. Kokeile cocktailtikulla tyvestä, milloin parsat ovat pehmeitä. Nosta parsat vedestä reikäkauhalla kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta hyvin.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada salaattisekoitus vadille. Leikkaa viinirypäleet kahtia. Kuori ja paloittele kiivit. Ripottele hedelmät vadille. Leikkaa parsat kahteen osaan ja levitä vadille. Leikkaa juustohöylällä juustosta runsaasti lastuja salaatin pinnalle. Koristele pähkinöillä. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 102 kcal427 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1