Hedelmäiset kierrepullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hedelmäiset kierrepullat

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Hedelmäiset kierrepullat sopivat hyvin juhlien noutopöytään. Kierrepullien täytteessä maistuu mahtava makupari, päärynä ja tumma suklaa.

    Ainekset

    20 kpl
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    100 g
     
    leivontamargariinia tai voita
    tai
    n. 7 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai

    Täyte

    1 tl
     
    appelsiinin kuorta raastettuna
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    2
     
    kypsää päärynää
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    tummaa suklaata
    tai

    Voiteluun ja pinnalle

     
    kananmuna
    tai
     
    raesokeria
    tai
     
    pinjansiemeniä
    tai

    Lisäksi

    20
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 274 kJ / 305 kcal
    Rasva
    10,9 g
    josta tyydyttynyttä
    5,5 g
    Hiilihydraatit
    43,3 g
    josta sokereita
    17,5 g
    Proteiini
    6,5 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista pullataikina vehnäjauhopakkauksen ohjeen mukaan.

    Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

    Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori (1 1/2 tl) ja sekoita se vaniljatuorejuuston joukkoon. Voitele levy tuorejuustolla. Kuutioi kuoritut päärynät ja levitä tasaisesti tuorejuuston päälle. Ripottele pinnalle rouhittu suklaa.

    Kääri levy rullaksi ja leikkaa 3 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pellillä liinan alla hyvin.

    Voitele kohonneet pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja pinjansiemeniä. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.