• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pullarinkelit

Pullarinkelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 kpl
  • yli 60 min
  • 225 kcal / annos (60g)

Ainekset

n. 15 kpl

Täyte

    • 50gleivontamargariinia tai voita
    • n. 1/2dlsokeria
    • n. 1rklkanelia

Voiteluun

Pinnalle

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikinapala 30x60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Taita levy 3 osaan.
  3. Leikkaa levystä terävällä veitsellä tai taikinapyörällä noin 2 cm:n levyisiä nauhoja. Kierrä nauhat kevyesti kierteelle ja muotoile rinkeleiksi pellille leivinpaperin päälle.
  4. Kohota hyvin liinalla peitettyinä. Voitele rinkelit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 225 kcal930 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3