• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vadelma-pähkinäsisaruspulla

Vadelma-pähkinäsisaruspulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • yli 60 min
  • 285 kcal / annos (75g)

Ainekset

20 kpl
    • 3dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlsuolaa
    • 3/4rklkardemummaa
    • 1kananmuna
    • 125gleivontamargariinia tai voita
    • n. 9dlvehnäjauhoja

Täyte

Pähkinäkuorrutus

    • 1ps(125 g)Pirkka cashewpähkinöitä
    • 100gleivontamargariinia tai voita
    • 1dlsokeria
    • 2rklvehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja noin 1/3 jauhoista. Vatkaa taikina sileäksi. Lisää pehmeä rasva. Alusta taiki­naan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää, käsistä irtoavaa. Kohota taikinaa noin puoli tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.
  2. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Pyörittele palat pulliksi. Asettele pullat leivinpaperille uuni­pannulle. Pullien väliin saa jäädä hieman tilaa. Pullat kohoavat toisiinsa kiinni. Kohota pullat liinan alla.
  3. Rouhi cashew­pähkinät karkeaksi rouheeksi. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, vehnäjauhot ja pähkinärouhe.
  4. Paina pulliin sormella syvennys pohjaan asti. Pane syvennykseen nokare vadelmamarmeladia. Paista pullat 225 asteessa keskitasolla 6 minuuttia.
  5. Kuumenna pähkinäseosta kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa. Jaa pähkinäseos puoliksi paistuneille pullille. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Irrottele pullat toisistaan hieman jäähtyneinä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 285 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille