Helppo herkkusienipasta ja tomaattihakkelus
- Annosmäärä3 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 rs (200 g) | Pirkka viipaloituja herkkusieniä (tuore) tai |
1 (200 g) | Pirkka purjo tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 rs (180 g) | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 pkt (250 g) | tai |
Päälle | |
---|---|
ruohosipulia tai | |
Tomaattihakkelus | |
3 | tomaattia tai |
1 | keltainen tai vihreä paprika tai |
4 (n. 50 g) | tai |
ruohosipulia tai |
Ravintosisältö
Energia | 638 kJ / 152 kcal |
Rasva | 7,2 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 16,3 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,7 g |
Valmistus
Valmista ensin tomaattihakkelus. Leikkaa tomaatit, paprika ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon hienonnettua ruohosipulia ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista siinä herkkusienet kevyesti. Vähennä lämpöä ja lisää hienonnettu purjo ja vesi. Anna hautua kannen alla hetken ajan, jotta purjo pehmenee.
Mausta pippurilla ja suolalla ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoittele, kunnes tuorejuusto sulaa. Kuumenna seos, mutta älä keitä. Siirrä kastike pois liedeltä ja jätä kansi päälle.
Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kahdella lastalla kuuman, valutetun pastan joukkoon. Kaada pasta tarjoiluastiaan. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa tomaattihakkeluksen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka tagliatelle 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95gHinta 2,95/kpl31,05/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,29/kpl3,19/kg
- Paprika keltainen pakattu kgHinta n. 0,97/kpl6,49/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Royal aurinkokuivattu tomaatti öljyssä 330g/200gHinta 4,55/kpl22,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,0(3 arviota)
- alle 30 min4,1(10 arviota)
- alle 30 min4,9(7 arviota)
- alle 30 min4,2(15 arviota)
- alle 30 min3,7(65 arviota)
- alle 30 min3,6(92 arviota)
- alle 30 min3,6(152 arviota)
- alle 30 min4,1(36 arviota)
Arvostele resepti
- Lps11 kuukautta sittenKannattaa käyttää mustapippuria maustamiseen tarpeeksi, ei jää pliisun makuiseksi kuten jollekulle oli käynyt. Mausteet on aina henk.koht. makumieltymyksiä.
- Lps11 kuukautta sittenHelppo valmistaa, hyvän makuinen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenErnesti, toki sekoitus onnistuu yhdelläkin lastalla, mutta kahdella saa paremmin pastan ja kastikkeen sekaisin kun pastaa pystyy nostelemaan.
- ernesti3 vuotta sittenPystyykö tämän tekemään vain yhdellä lastalla sekoittaen vai onko pakko liata kaksi?
- pettynyt aviomies3 vuotta sittenTein vaimolleni ruokaa. Muuten olisi ollut hyvvää mutta maku jäi pliisuksi ja mitään sanomattomaksi. tuorejuusto peitti kaiken maun alleen. Emme tee uudelleen.