Helppo ruis-puolukkapiirakka
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Helpossa ruis-puolukkapiirakassa on puolukkatäytteen pinnalla herkullisen rukiinen muruseos.
Ainekset
12 palaa
Pohja
- 2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1/2 dl Pirkka ruisjauhoja
- 3/4 dl sokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 3/4 dl (n. 70 g) Pirkka voita sulatettuna
- 1 dl maitoa
Pinnalle
- 200 g (4 dl) Pirkka puolukoita (pakaste)
Muruseos
- 2 dl Pirkka Luomu ruis- tai kaurahiutaleita
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1/2 dl (45 g) Pirkka voita sulatettuna
Lisäksi
- Valio eila vanhanajan vaniljakastiketta
Ravintosisältö
- Energia1 173 kJ / 281 kcal
- Rasva12,3 g
- josta tyydyttynyttä7,7 g
- Hiilihydraatit35,7 g
- josta sokereita18,7 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muna, rasva ja maito.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Ripottele päälle jäiset puolukat.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(32 arviota)
- 30 - 60 min3,9(71 arviota)
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
- yli 60 min4,7(47 arviota)
- 30 - 60 min4,0(217 arviota)
- yli 60 min4,0(81 arviota)
- 30 - 60 min4,5(257 arviota)
- 30 - 60 min3,8(111 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (270 arviota)
- Mirjaminkukka6 kuukautta sittenNopeatekoinen ja herkullinen piirakka. Muruseos rapea. Teen toistekin.
- Tk8 kuukautta sittenOlisi helpompi hahmottaa jos voin määrä olisi ilmoitettu grammoina
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenTk, kiitos kommentista, voin määrä grammoina on nyt lisätty aineksiin.
- TyyrisT8 kuukautta sittenTodella nopeatekoinen ohje! Erittäin maukas piirakka, johon ruishiutaleet tuovat kivaa rapeutta! Toisen käyttäjän tuunausta mukaillen vaihdoin osan pinnalle tulevan hiutale-rasva-sokerisekoituksen sokerista fariinisokeriksi, ja lopputulos oli entistäkin herkullisempi!
- Sanna8 kuukautta sittenPohja tuli märkä. Minun mielestäni pohja piti esipaista.
- Hyasinth1 vuosi sittenHyvää! 2x tehnyt 3 viikon aikana ja just nyt uunissa. Maistuva jälkuruoka vaniljakastikkeen kera.
- Syksyn satoa1 vuosi sittenMaukas puolukkapiirakka. Pohjan ruisjauho toi makuun hieman vaihtelua. Omasta pohjastani tuli hieman kuivakka mielestäni, muille maittoi. Ensi kerralla hieman hienosäädän pohjan ohjetta. Laitoin muruseokseen fariinisokeria hienosokerin tilalle, niin sain hieman kinuskisuutta makuun. Sopi mielestäni oivasti puolukan pariksi. Kuten joku jo kommentoikin, oli vaniljakastike turha, puolukan kirpeys kyllä taittui jo pinnan muruseoksella. Kaiken kaikkiaan hyvä ohje, jolla tulen käyttämään toistekin.
- Iisa1 vuosi sittenTosi hyvä en oo kyl kokeillut ees mut näyttää hyvältä👌kokeilen nyt😊
- Anni721 vuosi sittenErittäin helppo ohje, maukas, ei liian makea näillä sokerimäärillä , puolukkakin maistuu, tein tuoreisiin marjoihin. Parempaa ilman vaniljakastiketta, kastike häivyttää marjojen aromin.
- anni922 vuotta sittenTodella maukas puolukkapiirakka! Kokeilin myös mustikoilla ja oli yhtä maittava lopputulos.
- Puolukan ystävä3 vuotta sittenPuolukan ihana maku peittyi kokonaan sokeriin. Olisi pitänyt ajatella, ja laittaa paaljon vähemmän...