Hyppää sisältöön
Helppo ruis-puolukkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo ruis-puolukkapiirakka

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helpossa ruis-puolukkapiirakassa on puolukkatäytteen pinnalla herkullisen rukiinen muruseos.

    Ainekset

    12 palaa

    Pohja

    Pinnalle

    Muruseos

    Lisäksi

    • Valio eila vanhanajan vaniljakastiketta

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 173 kJ / 281 kcal
    • Rasva
      12,3 g
    • josta tyydyttynyttä
      7,7 g
    • Hiilihydraatit
      35,7 g
    • josta sokereita
      18,7 g
    • Proteiini
      4,6 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muna, rasva ja maito.
    2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Ripottele päälle jäiset puolukat.
    3. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (270 arviota)

    • Mirjaminkukka
      6 kuukautta sitten
      Nopeatekoinen ja herkullinen piirakka. Muruseos rapea. Teen toistekin.
    • Tk
      8 kuukautta sitten
      Olisi helpompi hahmottaa jos voin määrä olisi ilmoitettu grammoina
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      Tk, kiitos kommentista, voin määrä grammoina on nyt lisätty aineksiin.
    • TyyrisT
      8 kuukautta sitten
      Todella nopeatekoinen ohje! Erittäin maukas piirakka, johon ruishiutaleet tuovat kivaa rapeutta! Toisen käyttäjän tuunausta mukaillen vaihdoin osan pinnalle tulevan hiutale-rasva-sokerisekoituksen sokerista fariinisokeriksi, ja lopputulos oli entistäkin herkullisempi!
    • Sanna
      8 kuukautta sitten
      Pohja tuli märkä. Minun mielestäni pohja piti esipaista.
    • Hyasinth
      1 vuosi sitten
      Hyvää! 2x tehnyt 3 viikon aikana ja just nyt uunissa. Maistuva jälkuruoka vaniljakastikkeen kera.
    • Syksyn satoa
      1 vuosi sitten
      Maukas puolukkapiirakka. Pohjan ruisjauho toi makuun hieman vaihtelua. Omasta pohjastani tuli hieman kuivakka mielestäni, muille maittoi. Ensi kerralla hieman hienosäädän pohjan ohjetta. Laitoin muruseokseen fariinisokeria hienosokerin tilalle, niin sain hieman kinuskisuutta makuun. Sopi mielestäni oivasti puolukan pariksi. Kuten joku jo kommentoikin, oli vaniljakastike turha, puolukan kirpeys kyllä taittui jo pinnan muruseoksella. Kaiken kaikkiaan hyvä ohje, jolla tulen käyttämään toistekin.
    • Iisa
      1 vuosi sitten
      Tosi hyvä en oo kyl kokeillut ees mut näyttää hyvältä👌kokeilen nyt😊
    • Anni72
      1 vuosi sitten
      Erittäin helppo ohje, maukas, ei liian makea näillä sokerimäärillä , puolukkakin maistuu, tein tuoreisiin marjoihin. Parempaa ilman vaniljakastiketta, kastike häivyttää marjojen aromin.
    • anni92
      2 vuotta sitten
      Todella maukas puolukkapiirakka! Kokeilin myös mustikoilla ja oli yhtä maittava lopputulos.
    • Puolukan ystävä
      3 vuotta sitten
      Puolukan ihana maku peittyi kokonaan sokeriin. Olisi pitänyt ajatella, ja laittaa paaljon vähemmän...