Helppo ruis-puolukkapiirakka
Helpossa ruis-puolukkapiirakassa on puolukkatäytteen pinnalla herkullisen rukiinen muruseos. Resepti vain noin 0,25 €/annos*.
12 palaa30 - 60 min287 kcal / 100 g
Ainekset
12 palaa
Pohja
- 1/2dlPirkka ruisjauhoja
- 3/4dlsokeria
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1kananmuna
- 1dlmaitoa
Pinnalle
- 200g(4 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
Muruseos
- 3/4dlsokeria
Lisäksi
- Valio eila vanhanajan vaniljakastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muna, rasva ja maito.
- Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Ripottele päälle jäiset puolukat.
- Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 287 kcal1 200 kJ
- Proteiinia 4,59 g
- Hiilihydraatteja35,6 g
- Rasvaa13,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Puolukan ihana maku peittyi kokonaan sokeriin. Olisi pitänyt ajatella, ja laittaa paaljon vähemmän...