Voileipäkakku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Voileipäkakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Voileipäkakku kuuluu suomalaiseen juhlapöytään. Tämä voileipäkakku on täytetty lohella, kananmunalla ja kurkkusalaatilla.

    Ainekset

    16 annosta
    n. 1 1/4 pkt (à 500 g)
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    kurkkusalaattia (Felix)
    tai

    Kananmunatäyte

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 dl
     
    Hellmann's kevyt majoneesia
    tai
    1/2 dl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    1/2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lohitäyte

    1 pkt (150 g)
     
    kylmäsavustettua kirjolohta
    tai
    1/2 rs (à 400 g)
     
    tai
    1 dl
     
    Hellmann's kevyt majoneesia
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Kuorrutus

    1/2 rs (à 400 g)
     
    tai

    Koristelu

    n. 200 g
     
    Pirkka lämmin- tai kylmäsavukirjolohta
    tai
     
    kirsikkatomaatteja
    tai
     
    tilliä
    tai
     
    ruohosipulia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 003 kJ / 240 kcal
    Rasva
    13,3 g
    josta tyydyttynyttä
    6,1 g
    Hiilihydraatit
    15,2 g
    josta sokereita
    3,3 g
    Proteiini
    14,1 g
    Suola
    1,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Sekoita kananmunatäytteen kaikki ainekset keskenään. Siirrä täyte kylmään.

    Hienonna kirjolohiviipaleet veitsellä. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Siirrä täyte kylmään.

    Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Suojaa tarjoiluvadin reunat noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla. Levitä vadille 6 leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä.

    Levitä leiville ohut kerros kurkkusalaattia ja kananmunatäyte. Asettele päälle seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se.

    Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

    Kuorruta kakku sulatejuustolla.

    Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Voit myös hienontaa lohen. Halkaise tai lohko kirsikkatomaatit.

    Koristele kakkku esimerkiksi pienillä lohiruusukkeilla, kirsikkatomaateilla. Viimeistele koristelu tillillä ja ruohosipulilla.

    Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet. Pane ottimeksi kakkuveitsi ja -haarukka.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Oululainen Reilu Täysjyvä 550 g täysjyväleipä
      Hinta 1,99/kpl
      3,62/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka maustamaton sulatejuusto 400g laktoositon
      Hinta 4,35/kpl
      10,87/kg
    • Oululainen Reilu Vehnälese 500 g
      Hinta 1,99/kpl
      3,98/kg
    • Oululainen Reilu Vehnä 500 g vehnäleipä
      Hinta 1,99/kpl
      3,98/kg
    • Helmitomaatti punainen pikari 200g Suomi 1lk
      Hinta 3,69/kpl
      18,45/kg
    • Kirsikkatomaatti 250g Suomi 1lk
      Hinta 1,49/kpl
      5,96/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,6 (166 arviota)

    • Ko
      2 vuotta sitten
      👎
    • Aloitelia
      7 vuotta sitten
      Kiitos tosi ihanaa ja selvät ohjeet .