• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Voileipäkakku

Voileipäkakku kuuluu suomalaiseen juhlapöytään. Tämä voileipäkakku on täytetty lohella, kananmunalla ja kurkkusalaatilla.
Voileipäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 290 kcal / annos (120g)

Ainekset

16 annosta
    • n. 1 1/4pkt(à 500 g)Oululainen Reilu täysjyvä- tai vehnäleseleipää
    • (18 viipaletta)
    • 1 1/2dlkurkkusalaattia (Felix)

Kananmunatäyte

    • 4kananmunaa
    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1dlHellmann's kevyt majoneesia
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Lohitäyte

Kostutus

    • 1 1/2dlvettä
    • 2rklsitruunanmehua

Kuorrutus

    • 1rs(200 g)Pirkka sulatejuustoa, savulohi

Koristelu

    • n. 200gPirkka lämmin- tai kylmäsavukirjolohta
    • kirsikkatomaatteja
    • tilliä
    • ruohosipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita voileipäkakun valmistus täytteiden valmistamisesta. Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Sekoita kananmunatäytteen kaikki ainekset keskenään. Siirrä täyte kylmään.
  2. Hienonna kirjolohiviipaleet veitsellä. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Siirrä täyte kylmään.
  3. Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Suojaa tarjoiluvadin reunat noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla. Levitä vadille 6 leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä.
  4. Levitä leiville ohut kerros kurkkusalaattia ja kananmunatäyte. Asettele päälle seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se.
  5. Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla. Pane päälle painoksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Kuorruta kakku sulatejuustolla.
  7. Suikaloi lohi noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Voit myös hienontaa lohen. Halkaise tai lohko kirsikkatomaatit.
  8. Koristele kakkku esimerkiksi pienillä lohiruusukkeilla, kirsikkatomaateilla. Viimeistele koristelu tillillä ja ruohosipulilla.
  9. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet. Pane ottimeksi kakkuveitsi ja -haarukka.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 290 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille36