Savukala-kesäkurpitsapihvit
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Jäikö edelliseltä aterialta savukalan rippeet? Siitä ja raastetusta kesäkurpitsasta valmistat herkulliset kalapihvit.
- Gluteeniton
Ainekset
24 kpl
2 (800 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 tl | tai |
300 g | tai |
1 prk (250 g) | ricottajuustoa (esim. Galbani) tai |
100 g | tai |
2 dl | gluteenittomia korppujauhoja (Moilas) tai |
2 | kananmuna tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2–3 rkl | Pirkka rypsiöljyä paistamiseen tai |
Ravintosisältö
Energia | 469 kJ / 113 kcal |
Rasva | 7,2 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 4,3 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa pois kovat päät.
Raasta kesäkurpitsat karkeaksi. Nosta raaste siivilään kulhon päälle. Ripottele raasteen sekaan 1 tl suolaa. Jätä sivuun 15 minuutiksi.
Puristele kesäkurpitsaraasteesta irronnut neste huolella pois. Kun raaste on kuivahkoa, yhdistä se puhtaaseen kulhoon ricottan, parmesaaniraasteen, korppujauhon, kananmunien ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Pilko savulohi pieneksi ja sekoita palat nopeasti kesäkurpitsaseokseen.
Muotoile taikinasta pieniä pihvejä.
Paista pihvit pannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia/puoli. Vinkki! Voit käyttää myös tavallisia korppujauhoja, jos ruoan ei tarvitse olla gluteenitonta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- Pirkka Parhaat ricotta 250gHinta 3,85/kpl15,40/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Mummon gluteeniton Muru 210 gHinta 2,79/kpl13,29/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Eriksson lämminsavustettu savukirjolohifilee n700g vakuumipakattuHinta n. 20,97/kpl29,95/kg
- Filos anari-juusto 200 gHinta 2,65/kpl13,25/kg
- Biraghi Ricotta 230gHinta 3,75/kpl16,30/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(77 arviota)
- yli 60 min3,7(119 arviota)
- 30 - 60 min3,3(15 arviota)
- 30 - 60 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min3,5(45 arviota)
- 30 - 60 min4,3(10 arviota)
- 30 - 60 min4,0(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (37 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKesäkurpitsalohi, resepti on testattu K-koekeittiöllä paistamalla pihvit pannulla. Voit toki halutessasi paistaa pihvit myös uunissa.
- Kesäkurpitsalohi3 vuotta sittenOnnistuuko uunissa paistaminen?
- Meri4 vuotta sittenReseptissä mainitaan kaksi kertaa 1 tl suolaa, mutta ohjeissa käsketään laittaa suolaa vain kesäkurpitsoihin?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMeri, kiitos huomiostasi! Toinen teelusikallinen suolaa lisätään muiden mausteiden kanssa taikinaan.
- Johanna5 vuotta sittenTodella maukas resepti! Taikinan koostumus oli loistava, kun jaksoi ohjeen mukaan puristaa nesteet kesäkurpitsasta pois!
- Sini5 vuotta sittenOvat tosi hyviä. Ei vaikea tehdä ja pysyivät hyvin kasassa.
- Muru5 vuotta sittenHuono resepti,taikina liian löysä,paistinpannulla epämääräistä mössöä. Laitan loput uuniin,kai pihvit sielläkin kypsyy