Savukala-kesäkurpitsapihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savukala-kesäkurpitsapihvit

Jäikö edelliseltä aterialta savukalan rippeet? Siitä ja raastetusta kesäkurpitsasta valmistat herkulliset kalapihvit. Noin 0,85 €/kpl*

  • 24 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

24 kpl
    • 2(800 g)kesäkurpitsaa
    • 1tlPirkka suolaa
    • 300gPirkka savustettua kirjolohifileetä
    • 1prk(250 g)ricottajuustoa (esim. Galbani)
    • 2dlgluteenittomia korppujauhoja (Moilas)
    • 2kananmuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 2-3rklPirkka rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa pois kovat päät.
  2. Raasta kesäkurpitsat karkeaksi. Nosta raaste siivilään kulhon päälle. Ripottele raasteen sekaan 1 tl suolaa. Jätä sivuun 15 minuutiksi.
  3. Puristele kesäkurpitsaraasteesta irronnut neste huolella pois. Kun raaste on kuivahkoa, yhdistä se puhtaaseen kulhoon ricottan, parmesaaniraasteen, korppujauhon, kananmunien ja mustapippurin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  4. Pilko savulohi pieneksi ja sekoita palat nopeasti kesäkurpitsaseokseen.
  5. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä.
  6. Paista pihvit pannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi, noin 2-3 minuuttia/puoli. Vinkki! Voit käyttää myös tavallisia korppujauhoja, jos ruoan ei tarvitse olla gluteenitonta.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua