Savukala-kesäkurpitsapihvit
- Annosmäärä24 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Jäikö edelliseltä aterialta savukalan rippeet? Siitä ja raastetusta kesäkurpitsasta valmistat herkulliset kalapihvit.
- Gluteeniton
Ainekset
24 kpl
2 (800 g) | kesäkurpitsaa tai |
1 tl | tai |
300 g | tai |
1 prk (250 g) | ricottajuustoa (esim. Galbani) tai |
100 g | tai |
2 dl | gluteenittomia korppujauhoja (Moilas) tai |
2 | kananmuna tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2–3 rkl | Pirkka rypsiöljyä paistamiseen tai |
Ravintosisältö
Energia | 471 kJ / 113 kcal |
Rasva | 7,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 4,3 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa pois kovat päät.
Raasta kesäkurpitsat karkeaksi. Nosta raaste siivilään kulhon päälle. Ripottele raasteen sekaan 1 tl suolaa. Jätä sivuun 15 minuutiksi.
Puristele kesäkurpitsaraasteesta irronnut neste huolella pois. Kun raaste on kuivahkoa, yhdistä se puhtaaseen kulhoon ricottan, parmesaaniraasteen, korppujauhon, kananmunien ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Pilko savulohi pieneksi ja sekoita palat nopeasti kesäkurpitsaseokseen.
Muotoile taikinasta pieniä pihvejä.
Paista pihvit pannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia/puoli. Vinkki! Voit käyttää myös tavallisia korppujauhoja, jos ruoan ei tarvitse olla gluteenitonta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat ricotta 250gHinta 3,85/kpl15,40/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,12/kpl4,49/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- Ambrosi Ricotta 250gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Biraghi Ricotta 230gHinta 3,75/kpl16,30/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(83 arviota)
- 30 - 60 min3,1(14 arviota)
- 30 - 60 min3,9(19 arviota)
- 30 - 60 min3,0(42 arviota)
- 30 - 60 min4,4(11 arviota)
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- 30 - 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min4,1(51 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (38 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKesäkurpitsalohi, resepti on testattu K-koekeittiöllä paistamalla pihvit pannulla. Voit toki halutessasi paistaa pihvit myös uunissa.
- Kesäkurpitsalohi4 vuotta sittenOnnistuuko uunissa paistaminen?
- Meri5 vuotta sittenReseptissä mainitaan kaksi kertaa 1 tl suolaa, mutta ohjeissa käsketään laittaa suolaa vain kesäkurpitsoihin?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMeri, kiitos huomiostasi! Toinen teelusikallinen suolaa lisätään muiden mausteiden kanssa taikinaan.
- Johanna6 vuotta sittenTodella maukas resepti! Taikinan koostumus oli loistava, kun jaksoi ohjeen mukaan puristaa nesteet kesäkurpitsasta pois!
- Sini6 vuotta sittenOvat tosi hyviä. Ei vaikea tehdä ja pysyivät hyvin kasassa.
- Muru6 vuotta sittenHuono resepti,taikina liian löysä,paistinpannulla epämääräistä mössöä. Laitan loput uuniin,kai pihvit sielläkin kypsyy