Huli huli -tofu
Tofu maustetaan havaijilaisella huli huli -marinadilla, jossa on muun muassa ananasmehua, soijaa ja inkivääriä. Malta marinoida tofua pitkään, jotta se imee maut itseensä. Noin 2,40€/annos.*
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Marinadi
- 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2dlketsuppia
- 1dlananastäysmehua
- 1rklruokosokeria
- 1tlsuolaa
- 1/4tlchilijauhetta
Lisäksi
- 2pkt(à 250 g)Pirkka Luomu tofua
- 1-2rklrypsiöljyä
- 2pkt(à 150 g)varsiparsakaalia (Bimi)
- ripaussuolaa
- 2(50 g)kevätsipulinvartta hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä marinadi.
- Kuivaa tofu talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa tofu pitkittäin kahtia ja tämän jälkeen vielä uudestaan pitkittäin halki. Leikkaa palat vielä keskeltä kahteen osaan. Tofuviipaleet pysyvät näin leikattuina paremmin kasassa.
- Lisää tofut marinadin kanssa muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään jopa yön yli.
- Valuta tofut marinadistaan ja grillaa ne öljytyllä parilalla tai paista pannulla molemmin puolin. Grillaa myös kevyesti öljytyt varsiparsakaalit. Mausta ne suolalla. Koristele tofut kevätsipulilla. Tarjoa marinadia kastikkeena.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Oli tosi hyvää lapset tykkäsi tosi paljon