Karitsaa ja dijonkastikettaReseptin takana kumppani

Karitsaa ja dijonkastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kokoa pääsiäisen näyttävin annos paistetusta karitsan ulkofileestä, dijonkastikkeesta, perunapyreestä ja paahdetuista kasviksista. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
karitsan ulkofileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
50 g
 
voita
tai
3
 
valkosipulinkynttä kuorittuna
tai
5 oksaa
 
timjamia
tai

Piparjuuri-perunapyree

600 g
 
rosamunda perunoita
tai
2 1/2 dl
 
täysmaitoa
tai
100 g
 
voita
tai
1 rkl
 
piparjuuritahnaa (esim. Felix)
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Paahdettua sipulia, ruusukaalia ja omenaa

2
 
banaanisalottisipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
5 oksaa
 
tuoretta timjamia
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
punaviinietikkaa
tai
3 1/2 dl
 
kanalientä tai vettä
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai
6
 
ruusukaalia
tai
30 g
 
voita
tai
1 (180 g)
 
omena (Granny Smith)
tai

Dijonkastike

1 dl
 
kuohukermaa
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta timjamia
tai
3 dl
 
punaviinikastiketta
tai
1 rkl
 
Maille Dijon kokojyväsinappia
tai
25 g
 
voita
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
673 kJ / 161 kcal
Rasva
12,4 g
josta tyydyttynyttä
7,1 g
Hiilihydraatit
6 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
5,8 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Paahda perunoita kuorineen 200 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa muut lisäkkeet.

Paahdettu sipuli

Leikkaa salottisipulit kuorineen pituussuunnassa halki. Paahda sipuleiden leikkuupintoja pannussa öljyssä timjamin ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa, kunnes pintaan on paahtunut kaunis tumma väri. Lisää etikka ja kanaliemi tai vesi. Keitä kunnes sipulit ovat kypsiä. Poista ennen tarjoilua kuori sipuleista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ruusukaalit

Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Keitä vedessä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat ” al dente”. Jäähdytä ruusukaalit kylmällä vedellä, jotta väri pysyy kauniina. Lämmintä ruusukaalit ennen tarjoilua voissa ja tilkassa vettä. Mausta suolalla.

Dijonkastike

Lisää kerma kattilaan timjamin kanssa ja keitä puoleen. Lisää punaviinikastike ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Siivilöi kastike ja lisää lopuksi joukkoon sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Poraa lopuksi sauvasekoittimella voi kastikkeen joukkoon.

Piparjuuri-perunapyree

Leikkaa kypsät vielä lämpimät perunat puoliksi ja koverra sisus kuoresta. Paseeraa perunat siivilän läpi hienoksi ”perunalumeksi”. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Sekoita maito-voiseos perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja piparjuuritahnalla.

Leikkaa omenasta ohuita viipaleita ja leikkaa ne puoliksi.

Karitsan ulkofileet

Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Paista fileiden pintaan kaunis väri voissa kuumalla pannulla timjamin ja valkosipulin kera. Nosta fileet uunivuokaan.

Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna fileiden vetäytyä kypsennyksen jälkeen huoneenlämmössä 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

Levitä lautaselle löysä perunapyree. Nostele sen päälle, sipulit, ruusukaalit ja omenaviipaleet. Nosta päälle karitsan filee ja viimeistele annokset kastikkeelle ja yrteillä.

Voit myös stanssata omenaviipaleista pyöreitä ”kolikoita”.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytys
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
  • Plussa-etu −16 %
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    7,58/l
    Ilman Plussa-korttia 2,99/kpl (9,06/l)
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Ruusukaali 400g 1lk
    Hinta 2,95/kpl
    7,38/kg
  • Valio Keittiön kuohukerma 0,5l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (73 arviota)