Karitsaa ja dijonkastikettaReseptin takana kumppani

Karitsaa ja dijonkastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Murea karitsan ulkofile tarvitsee vain lyhyen kypsennyksen. Tarjoa karitsa dijonkastikkeen, perunapyreen ja paahdettujen kasvisten kanssa. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
karitsan ulkofileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
50 g
 
voita
tai
3
 
valkosipulinkynttä kuorittuna
tai
5 oksaa
 
timjamia
tai

Piparjuuri-perunapyree

600 g
 
rosamunda perunoita
tai
2 1/2 dl
 
täysmaitoa
tai
100 g
 
voita
tai
1 rkl
 
piparjuuritahnaa (esim. Felix)
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Paahdettua sipulia, ruusukaalia ja omenaa

2
 
banaanisalottisipulia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
5 oksaa
 
tuoretta timjamia
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
punaviinietikkaa
tai
3 1/2 dl
 
kanalientä tai vettä
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai
6
 
ruusukaalia
tai
30 g
 
voita
tai
1 (180 g)
 
omena (Granny Smith)
tai

Dijonkastike

1 dl
 
kuohukermaa
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta timjamia
tai
3 dl
 
tai
1 rkl
 
Maille Dijon kokojyväsinappia
tai
25 g
 
voita
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Valmistus

yli 60 min

Paahda perunoita kuorineen 200 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa muut lisäkkeet.

Leikkaa salottisipulit kuorineen pituussuunnassa halki. Paahda sipuleiden leikkuupintoja pannussa öljyssä timjamin ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa, kunnes pintaan on paahtunut kaunis tumma väri. Lisää etikka ja kanaliemi tai vesi. Keitä kunnes sipulit ovat kypsiä. Poista ennen tarjoilua kuori sipuleista. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Keitä vedessä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat ” al dente”. Jäähdytä ruusukaalit kylmällä vedellä, jotta väri pysyy kauniina. Lämmintä ruusukaalit ennen tarjoilua voissa ja tilkassa vettä. Mausta suolalla.

Lisää kerma kattilaan timjamin kanssa ja keitä puoleen. Lisää punaviinikastike ja jatka keittämistä 5 minuutin ajan. Siivilöi kastike ja lisää lopuksi joukkoon sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Poraa lopuksi sauvasekoittimella voi kastikkeen joukkoon.

Leikkaa kypsät vielä lämpimät perunat puoliksi ja koverra sisus kuoresta. Paseeraa perunat siivilän läpi hienoksi ”perunalumeksi”. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Sekoita maito-voiseos perunoiden joukkoon. Mausta suolalla ja piparjuuritahnalla.

Leikkaa omenasta ohuita viipaleita ja leikkaa ne puoliksi.

Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Paista fileiden pintaan kaunis väri voissa kuumalla pannulla timjamin ja valkosipulin kera. Nosta fileet uunivuokaan.

Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Anna fileiden vetäytyä kypsennyksen jälkeen huoneenlämmössä 5 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

Levitä lautaselle löysä perunapyree. Nostele sen päälle, sipulit, ruusukaalit ja omenaviipaleet. Nosta päälle karitsan filee ja viimeistele annokset kastikkeelle ja yrteillä.

Voit myös stanssata omenaviipaleista pyöreitä ”kolikoita”.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta