• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Itämaiset kalkkunapihvit ja vihannekset

Itämaiset kalkkunapihvit on maustettu inkiväärillä ja soijalla. Tarjoile pihvit vokattujen kasvisten kera.
Itämaiset kalkkunapihvit ja vihannekset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 98,6 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(525 g)marinoitua kalkkunan sisäfileetä

Paistamiseen

    • öljyä

Itämaiset vihannekset

    • 2porkkanaa
    • 1purjo
    • 1sipuli
    • lohko (n. 400 g)keräkaalia
    • 1tlk(227 g)vesikastanjaviipaleita
    • 2rklöljyä

Maustesuurus

    • 1dlananastölkin lientä
    • 1/2rklPirkka perunajauhoja
    • 2rklPirkka soijakastiketta
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1tlinkivääriä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kuoritut porkkanat tulitikun ohuiksi suikaleiksi samoin halkaistu, huuhdottu purjo. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli. Suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä.
  2. Kiehauta suikaloidut vihannekset öljyssä vokissa tai paistokasarissa: ensin sipulit sitten porkkanat sekä kaali ja lisää lopuksi valutetut vesikastanjaviipaleet ja paloitellut ananasviipaleet. Jätä kaksi ananasviipaletta pihvien koristeeksi.
  3. Anna vihannesten hautua juuri ja juuri pehmeiksi välillä sekoitellen. Sekoita maustekastikesuurus ja kaada vihannesten joukkoon. Anna kiehahtaa.
  4. Leikkaa sisäfileet pitkittäin puoliksi ja kypsennä ne pannussa. Pane puolikkaat, paistetut ananasviipaleet pihvien koristeiksi. Tarjoa pihvit vihannesten kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 98,6 kcal413 kJ
  • Proteiinia9,14 g
  • Hiilihydraatteja7,48 g
  • Rasvaa3,84 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille