Sitruunaiset kalkkunapihvit
Sitruunaiset kalkkunapihvit ovat kevyttä, kalkkunan fileestä ja mausteisesta kastikkeesta syntyvää terveellistä ruokaa. Tarjoa riisin, patongin tai salaatin kera.
6 annostaalle 30 min106 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 2pkt(á 350 g)kalkkunan fileepihvejä, maustamaton
- 1sitruuna
- suolaa ja pippuria
- paistamiseen voita tai margariinia
Kastike
- 2rklsitruunanmehua
- 1sitruunan raastettu kuori
- 1-2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- (soijakastiketta tai ripaus suolaa)
Koristeluun
- 1-2rklkapriksia
Valmistus
alle 30 min- Pese sitruuna huolellisesti harjalla juoksevan, kuuman veden alla. Kuivaa sitruuna talouspaperiin ja raasta kuori. Purista mehu ja valelle siitä puolet kalkkunafileiden päälle. Ripottele pihveille suolaa ja pippuria ja kääntele palat vehnäjauhoissa. Paista pihvejä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia molemmilta puolilta.
- Kaada kasvirasvasekoite tai kerma pannuun. Lisää sitruunamehu ja -raaste sekä hunaja ja rosmariini. Hauduta hetken aikaa ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lopuksi kaprikset ja tarkista maku maistamalla. Tarjoa lisänä esim. Pirkka villiriisiä tai Pirkka tuorepastaa, patonkia sekä raikasta salaattia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 106 kcal443 kJ
- Proteiinia 15,6 g
- Hiilihydraatteja5,63 g
- Rasvaa2,13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi