Sitruunaiset kalkkunapihvit
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Sitruunaiset kalkkunapihvit ovat kevyttä, kalkkunan fileestä ja mausteisesta kastikkeesta syntyvää terveellistä ruokaa. Tarjoa riisin, patongin tai salaatin kera.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 2 pkt (á 350 g) kalkkunan fileepihvejä, maustamaton
- 1 sitruuna
- suolaa ja pippuria
- 1 dl Pirkka vehnäjauhoja
- paistamiseen voita tai margariinia
Kastike
- 1 prk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispi- tai ruokakermaa
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1–2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- (soijakastiketta tai ripaus suolaa)
Koristeluun
- 1–2 rkl kapriksia
Ravintosisältö
- Energia539 kJ / 129 kcal
- Rasva6 g
- josta tyydyttynyttä3,3 g
- Hiilihydraatit4,2 g
- josta sokereita1,3 g
- Proteiini13,3 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Pese sitruuna huolellisesti harjalla juoksevan, kuuman veden alla. Kuivaa sitruuna talouspaperiin ja raasta kuori. Purista mehu ja valelle siitä puolet kalkkunafileiden päälle. Ripottele pihveille suolaa ja pippuria ja kääntele palat vehnäjauhoissa. Paista pihvejä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia molemmilta puolilta.
- Kaada kasvirasvasekoite tai kerma pannuun. Lisää sitruunamehu ja -raaste sekä hunaja ja rosmariini. Hauduta hetken aikaa ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lopuksi kaprikset ja tarkista maku maistamalla. Tarjoa lisänä esim. Pirkka villiriisiä tai Pirkka tuorepastaa, patonkia sekä raikasta salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(4 arviota)
- alle 30 min3,7(23 arviota)
- alle 30 min3,7(48 arviota)
- alle 30 min3,0(4 arviota)
- alle 30 min4,6(7 arviota)
- yli 60 min3,8(41 arviota)
- 30 - 60 min2,0(1 arvio)
- alle 30 min3,0(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (27 arviota)