Hyppää sisältöön
Sitruunaiset kalkkunapihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunaiset kalkkunapihvit

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Sitruunaiset kalkkunapihvit ovat kevyttä, kalkkunan fileestä ja mausteisesta kastikkeesta syntyvää terveellistä ruokaa. Tarjoa riisin, patongin tai salaatin kera.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 2 pkt (á 350 g) kalkkunan fileepihvejä, maustamaton
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl Pirkka vehnäjauhoja
  • paistamiseen voita tai margariinia

Kastike

Koristeluun

  • 1–2 rkl kapriksia

Ravintosisältö

  • Energia
    539 kJ / 129 kcal
  • Rasva
    6 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,3 g
  • Hiilihydraatit
    4,2 g
  • josta sokereita
    1,3 g
  • Proteiini
    13,3 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese sitruuna huolellisesti harjalla juoksevan, kuuman veden alla. Kuivaa sitruuna talouspaperiin ja raasta kuori. Purista mehu ja valelle siitä puolet kalkkunafileiden päälle. Ripottele pihveille suolaa ja pippuria ja kääntele palat vehnäjauhoissa. Paista pihvejä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia molemmilta puolilta.
  2. Kaada kasvirasvasekoite tai kerma pannuun. Lisää sitruunamehu ja -raaste sekä hunaja ja rosmariini. Hauduta hetken aikaa ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lopuksi kaprikset ja tarkista maku maistamalla. Tarjoa lisänä esim. Pirkka villiriisiä tai Pirkka tuorepastaa, patonkia sekä raikasta salaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (27 arviota)