• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunaiset kalkkunapihvit

Sitruunaiset kalkkunapihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 2pkt(á 350 g)kalkkunan fileepihvejä (marinoimaton)
    • 1sitruuna
    • suolaa ja pippuria
    • 1dlPirkka vehnäjauhoja
    • paistamiseen voita tai margariinia

Kastike

    • 1prkPirkka kasvirasvasekoitetta tai vispikermaa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 1-2rkltuoretta rosmariinia silputtuna
    • (soijakastiketta tai ripaus suolaa)

Koristeluun

    • 1-2rklkapriksia

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese sitruuna huolellisesti harjalla juoksevan, kuuman veden alla. Kuivaa sitruuna talouspaperiin ja raasta kuori. Purista mehu ja valelle siitä puolet kalkkunafileiden päälle. Ripottele pihveille suolaa ja pippuria ja kääntele palat vehnäjauhoissa. Paista pihvejä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia molemmilta puolilta.
  2. Kaada kasvirasvasekoite tai kerma pannuun. Lisää sitruunamehu ja -raaste sekä hunaja ja rosmariini. Hauduta hetken aikaa ja notkista tarvittaessa vedellä. Lisää lopuksi kaprikset ja tarkista maku maistamalla. Tarjoa lisänä esim. Pirkka villiriisiä tai Pirkka tuorepastaa, patonkia sekä raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal443 kJ
  • Proteiinia15,6 g
  • Hiilihydraatteja5,63 g
  • Rasvaa2,13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu