Hyppää sisältöön
Itse tehty näkkileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Itse tehty näkkileipä

  • Annosmäärä3 pellillistä
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ihanan ohut ja rapea näkkileipä on helppo valmistaa itse.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

3 pellillistä

Ravintosisältö

  • Energia
    1 468 kJ / 351 kcal
  • Rasva
    8,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,8 g
  • Hiilihydraatit
    50,5 g
  • josta sokereita
    1,4 g
  • Proteiini
    9,3 g
  • Suola
    1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata voi ja sekoita veden kanssa. Sekoita joukkoon leseet ja suola. Anna turvota hetki. Lisää ruisjauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli palat yksi kerrallaan kahden leivinpaperin välissä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kauli levyt parin millimetrin paksuisiksi ja poista kaulimisen loppuvaiheessa päällimmäinen leivinpaperi. Halutessasi ripottele näkkileipien pinnalle vehnäjauhoja koristeeksi ja tee näkkileivän pintaan ruudut.
  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–10 minuuttia, kunnes näkkäri on saanut hieman väriä. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta. Varo, etteivät ohuet kohdat näkkileivästä pala.
  4. Nosta näkkileivät ritilälle ilman leivinpaperia. Anna jäähtyä peittämättä. Säilytä näkkileivät kuivassa paikassa paperipussissa.
Vinkki! Voit maustaa taikinan teelusikallisella kuminan- tai fenkolinsiemeniä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (63 arviota)