Itse tehty näkkileipä
- Annosmäärä3 pellillistä
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ihanan ohut ja rapea näkkileipä on helppo valmistaa itse.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
3 pellillistä
- 25 g Pirkka voita
- 1 3/4 dl vettä
- 1 dl ruisleseitä
- 3/4–1 tl suolaa
- n. 4 1/2 dl Pirkka ruisjauhoja
- vehnäjauhoja kaulimiseen
Ravintosisältö
- Energia1 468 kJ / 351 kcal
- Rasva8,6 g
- josta tyydyttynyttä4,8 g
- Hiilihydraatit50,5 g
- josta sokereita1,4 g
- Proteiini9,3 g
- Suola1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Sulata voi ja sekoita veden kanssa. Sekoita joukkoon leseet ja suola. Anna turvota hetki. Lisää ruisjauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli palat yksi kerrallaan kahden leivinpaperin välissä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kauli levyt parin millimetrin paksuisiksi ja poista kaulimisen loppuvaiheessa päällimmäinen leivinpaperi. Halutessasi ripottele näkkileipien pinnalle vehnäjauhoja koristeeksi ja tee näkkileivän pintaan ruudut.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–10 minuuttia, kunnes näkkäri on saanut hieman väriä. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta. Varo, etteivät ohuet kohdat näkkileivästä pala.
- Nosta näkkileivät ritilälle ilman leivinpaperia. Anna jäähtyä peittämättä. Säilytä näkkileivät kuivassa paikassa paperipussissa.
Vinkki! Voit maustaa taikinan teelusikallisella kuminan- tai fenkolinsiemeniä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(68 arviota)
- yli 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min4,1(142 arviota)
- alle 30 min4,2(36 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(85 arviota)
- yli 60 min3,9(149 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,2(19 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (63 arviota)