• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Itse tehty näkkileipä

Ihanan ohut ja rapea näkkileipä on helppo valmistaa itse. N. 0,20 €/annos.
Itse tehty näkkileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 pellillistä
  • alle 30 min
  • 209 kcal / annos (100g)

Ainekset

3 pellillistä
    • 1 3/4dlvettä
    • 1dlruisleseitä
    • 3/4-1tlsuolaa
    • n. 4 1/2dlPirkka ruisjauhoja
    • vehnäjauhoja kaulimiseen

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata voi ja sekoita veden kanssa. Sekoita joukkoon leseet ja suola. Anna turvota hetki. Lisää ruisjauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli palat yksi kerrallaan kahden leivinpaperin välissä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kauli levyt parin millimetrin paksuisiksi ja poista kaulimisen loppuvaiheessa päällimmäinen leivinpaperi. Halutessasi ripottele näkkileipien pinnalle vehnäjauhoja koristeeksi ja tee näkkileivän pintaan ruudut.
  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6-10 minuuttia, kunnes näkkäri on saanut hieman väriä. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta. Varo, etteivät ohuet kohdat näkkileivästä pala.
  4. Nosta näkkileivät ritilälle ilman leivinpaperia. Anna jäähtyä peittämättä. Säilytä näkkileivät kuivassa paikassa paperipussissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa taikinan teelusikallisella kuminan- tai fenkolinsiemeniä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 209 kcal876 kJ
  • Proteiinia5,79 g
  • Hiilihydraatteja33,7 g
  • Rasvaa5,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille14