Itsetehdyt kalapuikot ja frittiperunatReseptin takana kumppani

Itsetehdyt kalapuikot ja frittiperunat

Mehevimmät, pinnalta rapeat kalapuikot syntyvät itsetehtynä kauden kotimaisesta kalasta. Tarjoa koko perheen suosikkiherkku friteerattujen perunoiden, remouladekastikkeen ja hernepyreen kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Remouladekastike

    • 1kananmuna
    • 1/2ruukkuruohosipulia
    • 1/3ruukkurakuunaa
    • 1/3ruukkupersiljaa
    • 25gsardellia säilykkeenä
    • 50gsuolakurkkua
    • 2 3/4dl(250 g)majoneesia
    • 1rklkapriksia
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripaus suolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Kalapuikot

    • 500gkuhaa tai muuta vaaleata kalaa ruodottomana ja nahattomana fileenä
    • 1rklsuolaa
    • 3kananmunaa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 5dlkorppu- tai pankojauhoja
    • 2dlrypsiöljyä
    • 25gvoita

Frittiperunat

    • 400gpieniä perunoita kuorineen
    • n. 2lrypsiöljyä friteeraukseen
    • 1