• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Itsetehdyt kalapuikot ja frittiperunatReseptin teki kumppani

Itsetehdyt kalapuikot ja frittiperunat

Mehevimmät, pinnalta rapeat kalapuikot syntyvät itsetehtynä kauden kotimaisesta kalasta. Tarjoa koko perheen suosikkiherkku friteerattujen perunoiden, remouladekastikkeen ja hernepyreen kanssa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Remouladekastike

    • 1kananmuna
    • 1/2ruukkuruohosipulia
    • 1/3ruukkurakuunaa
    • 1/3ruukkupersiljaa
    • 25gsardellia säilykkeenä
    • 50gsuolakurkkua
    • 2 3/4dl(250 g)majoneesia
    • 1rklkapriksia
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripaus suolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Kalapuikot

    • 500gkuhaa tai muuta vaaleata kalaa ruodottomana ja nahattomana fileenä
    • 1rklsuolaa
    • 3kananmunaa leivitykseen
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 5dlkorppujauhoja
    • 2dlrypsiöljyä
    • 25gvoita

Frittiperunat

    • 400gpieniä perunoita kuorineen
    • n. 2lrypsiöljyä friteeraukseen
    • 1ruukkutilliä
    • 1ruukkuruohosipulia
    • 1/2rklsuolaa
    • 1tlmustapippuria

Hernepyree

    • 150gtuoreita tai pakasteherneitä
    • 40gvoita
    • 1/2-1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Tee remouladekastike. Keitä kananmunaa 9 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna pieneksi. Hienonna ruohosipuli, rakuuna ja persilja. Kuutio sardelli ja suolakurkku. Sekoita joukkoon majoneesi ja lisää kaprikset. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kylmään maustumaan.
  2. Leikkaa kalafileestä noin 2 X 8 cm kokoisia paloja ja mausta palat suolalla. Leivitä kalapalat. Riko kananmunasta rakenne. Pyöritä kalat vehnäjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Paista kalat runsaassa rypsiöljyssä. Paista ensimmäiseltä puolelta 3 minuuttia ja käännä. Lisää voi ja paista vielä 2 minuuttia.
  3. Pese pikkuperunat kuorineen ja kuivaa ne hyvin (märät perunat roiskuvat kuumassa öljyssä). Kuumenna öljy 180 asteeseen ja friteeraa perunoita 8-10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla.
  4. Laita herneet ja voi kattilaan. Kypsennä 2 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoa kalapuikot frittiperunoiden, remouladekastikkeen ja hernepyreen kanssa.

Tiesitkö että...

Leivitykseen käytettävän korppujauhon voi korvata kuivuneesta vaaleasta leivästä jauhetulla tai murskatulla sisustalla.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua