• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perunatortilla uunissa

Perunatortilla uunissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 35 palaa
  • 30 - 60 min
  • 46 kcal / annos (35g)

Ainekset

35 palaa
    • 5-6(noin 500 g)keitettyä perunaa
    • 1isosipuli
    • 1pienikeltainen tai punainen paprika
    • n. 60g(35 viipaletta)pepperoni-makkaraa
    • 1-2rkloliiviöljyä
    • n. 15kplmustia oliiveja
    • 5kananmunaa
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklProvencen mix -yrttisekoitusta

Koristeluun

    • kirsikkatomaatteja
    • basilikanlehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele laakea, suorakaiteen muotoinen pinnoitettu alumiinivuoka (30 cm x 20 cm) oliiviöljyllä. Kuori ja leikkaa kypsät perunat noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuorittu sipuli ja lohkottu paprika ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kypsennä sipulia pannussa tai mikrossa muutama minuutti. Levitä voideltuun vuokaan alimmaisiksi peruna- ja pepperoni viipaleet, sitten sipuli-ja paprikasuikaleet. Ripottele pinnalle viipaloituja mustia oliiveja.
  3. Sekoita munat ja maito kulhossa tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttiseoksella. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes perunatortilla on hyytynyt.
  4. Leikkaa perunatortilla pieniksi pepperonien kokoisiksi suupaloiksi. Koristele halutessasi halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä, jotka voit kiinnittää cocktailtikuilla annospaloihin.

Ravintosisältö perannos 35g100 g

  • 46 kcal192 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille