• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jauheliha-shakshukapannuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jauheliha-shakshukapannu

Shakshuka on maistuva yhdellä pannulla paistettava Lähi-idästä kotoisin oleva ruoka, joka valmistuu nyt jauhelihasta. Noin 2,10€/annos*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa (17 %)
    • 1(230 g)iso punainen paprika
    • 2tlk(à 390/240 g)Pirkka kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1tlkuivattua korianteria tai basilikaa
    • 6kananmunan keltuaista tai 6 kananmunaa
    • ripaus suolaa
    • (tuoretta korianteria tai basilikaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele chilit ja paprika. Halkaise ne ja poista sisuksista valkoiset osat ja siemenet. Hienonna makusi mukaan 1-2 chiliä ja pilko paprika kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota siinä chiliä ja paprikakuutioita keskilämmöllä parin minuutin ajan. Lisää jauheliha ja paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrtillä.
  3. Lisää säilyketomaatit ja sekoita.
  4. Tee lusikalla tomaattiseokseen syvennykset keltuaisille. Lisää syvennyksiin keltuaiset. Mausta suolalla.
  5. Anna seoksen kiehua hiljalleen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes keltuaiset ovat hyytyneet suurelta osin.
  6. Tarjoa rapean leivän kanssa. Halutessasi voit koristella annokset myös tuoreella korianterilla tai basilikalla.

Tiesitkö että...

Tarjoa rapean leivän kanssa. Halutessasi voit koristella annokset myös tuoreella korianterilla tai basilikalla. Valmistuksesta jäävät valkuaiset voit käyttää esimerkiksi munakkaaseen tai marenkiin. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua