• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Voileipäpyramidi

Voileipäkakku saa uudet muodot kun kasaat pienet voileipä-leivokset pyramidiksi.
Voileipäpyramidi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 21 annosta
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (135g)

Ainekset

21 annosta

Katkarapu-hernetäyte

    • 1/2ps(100 g)pakasteherneitä
    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja, joista 50 g koristeluun
    • 1/2prk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • ripauscayennepippuria

Lohitäyte

    • 200gkylmäsavukirjolohta siivuina
    • 1prk(100 g)ruohosipulituorejuustoa
    • 1/2prk(à 150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • ripausmustapippuria

Koristeluun

    • 1prk(150 g)ranskankermaa
    • iso nipputilliä tai ruohosipulia
    • 200gkylmäsavukirjolohta viipaleina
    • 50gkatkarapuja
    • 1sitruuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Paina teräväreunaisella muotilla leipäviipaleista pyöreitä (halkaisija noin 6 cm) viipaleita.
  2. Valmista katkarapu-hernetäyte hienontamalla sulatetut herneet sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Hienonna myös sulatetut ja valutetut katkaravut veitsellä pieniksi paloiksi. Sekoita hernesose ja katkaravut ranskankermaan ja mausta cayennepippurilla.
  3. Valmista lohitäyte leikkaamalla lohi pieniksi paloiksi. Sekoita lohipalat tuorejuustoon ja lisää ranskankerma. Mausta mustapippurilla. Kokoa 21 kolmekerroksista leivosta, joissa alimmaisena ja päällimmäisenä kerroksena on ruisleipää ja keskellä vaaleaa leipää. Levitä alimmaiseen väliin katkarapu-hernetäytettä ja toiseen väliin lohitäytettä.
  4. Hienonna tilli tai ruohosipuli koristelua varten. Levitä ranskankermaa leivosten reunoille ja kierittele leivokset tilli- tai ruohosipulisilpussa.
  5. Kokoa pyramidi viiteen kerrokseen asettamalla pohjalle ensin kahdeksan leivosta ympyrän muotoon, jossa yksi leivos on keskellä. Aseta niiden päälle limittäin viisi leivosta, sitten neljä leivosta, niiden päälle kolme ja päällimmäiseksi yksi leivos.
  6. Pursota leivosten päälle nokare majoneesia ja koristele lohiruusukkeilla, katkaravuilla ja pienillä sitruunaviipaleilla. Vihje: Voit tehdä pyramidista halutessasi myös isomman.

Ravintosisältö perannos 135g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia12,3 g
  • Hiilihydraatteja37,3 g
  • Rasvaa9,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille