JuustopiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juustopiirakka

Suolaisessa juustopiirakassa on maukas täyte vanhasta goudasta. Leikkaa pellillinen piirakkaa juhliin annospaloiksi ja koristele versoilla ja leikkeleillä. Noin 0,40€/pala*

  • 24 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

24 palaa

Pohja

Täyte

Pinnalle

    • 1pkt(70 g)Mimis versoseosta
    • 2pkt(à 80 g)HK Rypsiporsas Gourmet kylmäsavustettua fileetä
    • tai
    • HK Rypsiporsas Gourmet ilmakuivattua kinkkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä levyt ja kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Muotoile käsin piirakalle reunat. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Poista juustosta kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.
  3. Halkaise chilipalot, poista siemenet ja hienonna chilit. Levitä esipaistetulle pohjalle juusto-munaseos. Ripottele pinnalle chilit.
  4. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  5. Leikkaa hieman jäähtynyt piirakka pieniksi paloiksi ja koristele versoilla ja leikkeleruusukkeilla. Leikkaa leikkeleet ensin puoliksi ja sitten revi auki pitkittäin, jolloin saat helpoimmin kieputettua ne kauniisti. Puolet pienemmät palat (48 kpl), toimivat cocktailpaloina.

Tiesitkö että...

Vinkki! Koristele kasvisversiot esimerkiksi versoilla ja uunikuivatuilla tomaateilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille