Juustopiirakka
Suolaisessa juustopiirakassa on maukas täyte vanhasta goudasta. Leikkaa pellillinen piirakkaa juhliin annospaloiksi ja koristele versoilla ja leikkeleillä. Noin 0,40€/pala*
24 palaayli 60 min
Ainekset
24 palaa
Pohja
- 2pkt(à 400 g)Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 1pkt(400 g)Pirkka Parhaat vanhaa goudaa
- 3kananmunaa
- 3dlmaitoa
- 1tlmustapippuria
Pinnalle
- 1pkt(70 g)Mimis versoseosta
- 2pkt(à 80 g)HK Rypsiporsas Gourmet kylmäsavustettua fileetä tai
- HK Rypsiporsas Gourmet ilmakuivattua kinkkua
Valmistus
yli 60 min- Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä levyt ja kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Muotoile käsin piirakalle reunat. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Poista juustosta kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.
- Halkaise chilipalot, poista siemenet ja hienonna chilit. Levitä esipaistetulle pohjalle juusto-munaseos. Ripottele pinnalle chilit.
- Jatka paistamista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Leikkaa hieman jäähtynyt piirakka pieniksi paloiksi ja koristele versoilla ja leikkeleruusukkeilla. Leikkaa leikkeleet ensin puoliksi ja sitten revi auki pitkittäin, jolloin saat helpoimmin kieputettua ne kauniisti. Puolet pienemmät palat (48 kpl), toimivat cocktailpaloina.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Koristele kasvisversiot esimerkiksi versoilla ja uunikuivatuilla tomaateilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi