• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kaisan kalakastike

Kaisan kalakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 88,2 kcal / 100 g

Ainekset

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane munat kiehumaan kylmään veteen. Kun vesi alkaa kiehua, laske siitä 7-8 minuuttia. Tarkista, että vesi kiehuu koko ajan. Kaada kuuma vesi pois ja laske munien päälle kylmää vettä.
  2. Sulata sei mikroaaltouunissa sulatusteholla 6-7 minuuttia. Anna seistä hetken ja paloittele kohmeinen kala ja jatka sulatusta minuutti kerallaan. Kun kala on sulanut, kypsennä kalaa täysteholla (600 W) 3-5 minuuttia. Kääntele ja pienennä kalaa kypsennyksen aikana.
  3. Valmista valkokastike mikrossa. Pane rasva ja 4 dl maitoa korkeareunaiseen kulhoon. Kuumenna täysteholla (600 W) 4 minuuttia. Sekoita jauhot ja 1 dl maitoa ja vatkaa seos kuumaan maitoon. Kypsennä täysteholla noin 3 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Mausta kastike sitruunapippurilla ja hienonnetulla tillillä. Sekoita kastikkeeseen hienonnettu muna ja kala. Ripottele pinnalle tilliä. Tarjoa porkkana-perunasoseen ja tuoreiden vihanneksien kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 88,2 kcal369 kJ
  • Proteiinia9,45 g
  • Hiilihydraatteja4,54 g
  • Rasvaa3,56 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua