Marinoidut muikut
Kesäiset muikut marinoidaan tällä kertaa aasialaisittain. Marinoidut muikut maistuvat uusien perunoiden kanssa. Resepti: Kalaasi-blogi. Noin 0,95€/annos*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 500gkeskikokoisia muikkuja
Marinadi
- 2dlrypsiöljyä
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1/2dllimetinmehua
- 1/2dlkevätsipulia hienonnettuna
- 1/4dlkorianteria hienonnettuna
- 1/4dlthaibasilikaa hienonnettuna
- 2tlsuolaa
- 1tlmurskattuja korianterinsiemeniä
- 2valkosipulinkynttä viipaloituna
- 2tl(mustia) seesaminsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Perkaa muikut ja fileoi ne. Poista päät ja vedä peukalolla vatsat auki. Poista sisälmykset. Työnnä peukalolla selkäruodon toista sivua pitkin, pääpuolesta pyrstöön päin. Ota ruodosta kiinni pääpuolelta ja vedä se irti. Leikkaa evät saksilla pois. Huuhtele fileet kylmällä vedellä.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää muikut marinadiin. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Marinoi muikkuja yön yli. Tarjoa marinoidut muikut uusien perunoitten kyljessä.
Tiesitkö että...
Huom! Voit korvata mustat seesaminsiemenet kuorellisilla, vaaleilla seesaminsiemenillä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi