• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Seljanka

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,45 €/annos.
Seljanka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 39 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 2(300 g)sipulia
    • 2-3(300 g)porkkanaa
    • 1rklöljyä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 7dlvettä
    • 1tlk(184 g)herkkusieniä paloina (liemineen)
    • 2laakerinlehteä
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1dlPirkka maustekurkkuviipaleita
    • 2rklkapriksia
    • tilliä
    • Pirkka turkkilaista jogurttia tai smetanaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Viipaloi kuoritut sipulit ja suikaloi porkkanat.
  2. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita ja kaada päälle vesi. Kaada joukkoon herkkusienet liemineen. Lisää laakerinlehdet, suola, mustapippuri ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kalakuutiot keittoon. Anna kiehua edelleen 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree, sitruunanmehu ja suikaloidut maustekurkut. Ripottele pinnalle kaprikset ja tilliä. Tarjoa seljanka turkkilaisen jogurtin tai smetanan kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 39 kcal163 kJ
  • Proteiinia4,38 g
  • Hiilihydraatteja2,25 g
  • Rasvaa1,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua